Αγωνία: Τεράστιο μέτωπο φωτιάς προς Μαλακάσα


Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ανατολική Αττική.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Μετόχι Καπανδριτίου πέρασε το διάσελο και κατευθύνεται απειλητικά προς Μαλακάσα και Πολυδένδρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την πυρκαγιά μέσα στη χαράδρα στο Μετόχι Καπανδριτίου ενώ όπως φαίνεται τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν δεν ήταν αρκετά για να αναχαιτίσουν τις φλόγες.

Κοντά στον οικισμό Σαλαμίδι, στην περιοχή του Καπανδριτίου, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και εκκένωση ορισμένων κατοικιών.

«Κανείς

να μην έρχεται από Πολυδένδρι προς Μαλακάσα, ακόμη και οι πυροσβέστες που ήταν κοντά στο μέτωπο αποχώρησαν» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου και συμπλήρωσε: «Πλέον είναι πάρα πολύ επιθετική και επικίνδυνη η κατάσταση». Κάλεσε δε τους οδηγούς να μην κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο. «Καίγεται τεράστια δασική έκταση, η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Για τη χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωρωπού, σημειώνοντας ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις μπροστά στη φωτιά, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.

Κύπρος: Στέλνει πυροσβεστική δύναμη για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες συζητούν τώρα για τη διαδικασία μεταφοράς της δύναμης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές

Οι δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα κηρύχθηκαν από χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας λίγο μετά τις 16:00, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στα παρακάτω σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου:

1. Kόμβος Μικροχωρίου προς Μικροχώρι

2. Λ. Mικροχωρίου και Οδυσσέα Ελύτη

3. Παραλία Αγίων Αποστόλων E.O. Kαλμαου- Αγίων Αποστόλων

4. Πλατεία Καλάμου από Κάλαμο προς Αγίους Αποστόλους

5. Πλατεία Kαπανδριτίου προς λεωφόρο Καλάμου

6. Είσοδος Μικροχωρίου

7. Kόμβος Πολυδενδρίου προς Πολυδένδρι

Keywords
Τυχαία Θέματα