Σαρωνικός: Η φωτογραφία λουόμενης γεμάτη πίσσα που κάνει τον γύρο του κόσμου (pic)


Ο Σαρωνικός έχει γεμίσει πίσσα και πλέον είναι απαγορευτικό για κάποιον να πέφτει για να κολυμπήσει στα νερά του. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που δεν δείχνουν να... καταλαβαίνουν όσους τους συμβουλεύουν πως είναι άκρως επικίνδυνο μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" και την πετρελαιοκηλίδα που έχει φτάσει από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Βάρκιζα.

Ο φωτογράφος Max Gyselinck, που εργάζεται ως «freelance» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ανέβασε στον προσωπικό

του λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία από μια λουόμενη στο Παλαιό Φάληρο η οποία μόλις έχει βγει από τη θάλασσα. Το σώμα της και τα χέρια της έχουν καλυφθεί από πίσσα.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Max Gyselinck:

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες, 20 Σεπτεμβρίου και κάνει ήδη τον γύρο των social media, φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, δείχνοντας πως όσοι λένε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, κάνουν τεράστιο λάθος.



Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως "στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου". Την ίδια μέρα, δηλαδή, που ο Max Gyselinck έχει τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η φωτογραφία έγινε δεκτή στο Διαδίκτυο με ποικίλα σχόλια, τόσο για την «υποκρισία» των Αρχών, που επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να «κουκουλώσουν» το μέγεθος του προβλήματος, όσο και για την «βλακεία» ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι, μολονότι γνωρίζουν τι έχει συμβεί στον Σαρωνικό, επιμένουν να... απολαμβάνουν τις βουτιές τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή...



Ο φωτογράφος Max Gyselinck είναι γεννημένος στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelance» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα