Ο τζιχαντιστής "όργωνε" την Ευρώπη κάτω από τη μύτη των αστυνομικών


Σημαντικά ερωτηματικά εγείρονται, στον απόηχο του εντοπισμού και του θανάτου του δράστη της τραγωδίας στο Βερολίνο, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη κατά της τζιχαντιστικής απειλής και μάλιστα ενώ οι μνήμες από το φονικό χτύπημα στη Νίκαια στις 13 Νοεμβρίου του 2015, είναι ακόμη ζωντανές. Οι πληροφορίες, που έρχονται στο φως", δείχνουν ότι ο 24χρονος Τυνήσιος είχε περάσει στην Ιταλία, όπου εντοπίστηκε και σκοτώθηκε, αφού πρώτα είχε μετέβη στη Γαλλία.

Ο

"μακελάρης", ο οποίος "θέρισε" 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλα 45 άτομα, εισβάλλοντας με μεγάλο φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας, έπεσε νεκρός την Παρασκευή από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο, με το ιταλικό ΥΠΕΣ να δηλώνει επίσημα ότι ο άντρας, που σκοτώθηκε, είναι χωρίς αμφιβολία ο 24χρονος Τυνήσιος, Άνις Αμρί.

"Τον αναγνωρίσαμε και τον εξουδετερώσαμε", είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός ΥΠΕΣ, Μάρκο Μινίτι.

Πιο αναλυτικά, ο Τυνήσιος προσπαθούσε να διαφύγει από την Ευρώπη, καθώς αναζητείτο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, όταν και έγινε αντιληπτός από τις αστυνομικές Αρχές της Ρώμης. Ο "μακελάρης", ο οποίος ήταν πεζός, κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio, στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Πάντως, εισιτήριο, που βρέθηκε στο σακίδιό του, φανερώνει ότι ο Ανίς μετέβη στην Ιταλία, αφού πρώτα είχε "περάσει" στη Γαλλία. Αυτό, ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό για τρομοκρατικά χτυπήματα, αφότου το Παρίσι βάφτηκε με αίμα το Νοέμβριο του 2015. Ο δράστης "όργωνε" την Ευρώπη κάτω από τη μύτη των Αρχών, ενώ οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει πως θα αιματοκυλίσουν ευρωπαϊκές χώρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί καταζητείτο από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέραν πως τον είχαν δει για τελευταία φορά σε τζαμί της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα μάλιστα με τον πατέρα του, ο Τυνήσιος είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν είναι σαφές αν ο Αμρί είχε φθάσει στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος, ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα