Samsung Galaxy S8: Νέα λειτουργία «beast mode»


​Οι φήμες που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα σχετικά με το επερχόμενο Samsung Galaxy S8 είναι ότι θα πρόκειται για ένα smartphone με ιδιαίτερα αξιόλογες επιδόσεις και εξοπλισμό πρώτης γραμμής.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Samsung δεν αρκείται σε αυτό και επιθυμεί να μετατρέψει την επόμενη ναυαρχίδα της σε υπόδειγμα επιδόσεων. Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική ιστοσελίδα GalaxyClub η κορεατική εταιρεία

έχει προχωρήσει στην αίτηση κατοχύρωσης του όρου «beast mode», από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να τον χρησιμοποιήσει μελλοντικά σε smartphones, εφαρμογές, ταμπλέτες ή φορητούς υπολογιστές.

Προφανώς αυτή τη χρονική περίοδο δεν μπορεί να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα είναι το «beast mode» αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι μία ρύθμιση για την υψηλή απόδοση της συσκευής, ενδεχομένως μία ρύθμιση που θα δίνει μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας στον επεξεργαστή. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η επίπτωση στην μπαταρία του smartphone.

Η παροχή πρόσθετης ισχύος στο Galaxy S8 θα μπορούσε να εξηγηθεί αν αναλογιστούμε τον τομέα του Virtual Reality. Πέρα από την σχεδόν αυτονόητη συνεργασία της επόμενης ναυαρχίδας με το Gear VR, ήδη έχουν υπάρξει φήμες για ενσωμάτωση στο S8 οθόνης ανάλυσης 4K, οπότε ενδεχομένως αυτή να είναι μία επιπλέον εξήγηση.

Όπως αναφέρει το Tech Radar υπάρχει ήδη μία επιλογή «high performance» στην τελευταία beta έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Nougat που προορίζεται για την αναβάθμιση του Samsung Galaxy S7. Άρα, το μελλοντικό «beast mode» θα μπορούσε να είναι κάτι παρόμοιο αν και το όνομα παραπέμπει σε ακόμη μεγαλύτερες… προσδοκίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα «θεωρίες συνομωσίας» που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σχετικά με το Galaxy S8, αυτό αναμένεται να εξοπλιστεί με το νέο chipset Snapdragon 835 ενώ σε άλλες αγορές αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο τελευταίο μοντέλο επεξεργαστή της σειράς Exynos. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία κατασκευής θα είναι αυτή των 10nm, που θα επιτρέπει στον επεξεργαστή να λειτουργεί καταναλώνοντας μικρότερα ποσά ενέργειας. Για το επίπεδο μνήμης του S8 οι φήμες το θέλουν να βρίσκεται στα 6GB ή στα 8GB.

Τέλος, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung να κάνει την εμφάνισή της σε ειδικό event πριν την έναρξη του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη (τέλη Φεβρουαρίου), νέα δημοσιεύματα τοποθετούν το λανσάρισμα κάποια στιγμή εντός του Απριλίου σε ειδικό event που θα φιλοξενηθεί αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα