Πρίτι Πατέλ: Επιλέγει να παραιτηθεί παρά να αποπεμφθεί


H Βρετανίδα υπουργός Πρίτι Πατέλ φαίνεται πως επιλέγει να υποβάλει την παραίτησή της παρά να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης του βρετανικού δικτύου BBC, ο οποίος επικαλέστηκε μια προσκείμενη πηγή που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Η Πατέλ συναντήθηκε με την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σήμερα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις κρυφές συναντήσεις που είχε με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Όπως γράφει το BBC,

η 45χρονη πολιτικός των Συντηρητικών, θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα στελέχη του κόμματος.

Τον Ιούνιο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης αρμόδιας για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η Τερέζα Μέι κάλεσε εκτάκτως σήμερα την 45χρονη υπουργό προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αφού αποκαλύφθηκε ότι συναντήθηκε κρυφά με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Η Πρίτι Πατέλ είχε φύγει από το Λονδίνο χθες για μια περιοδεία στην Αφρική και επέστρεψε εσπευσμένα έπειτα από απαίτηση της πρωθυπουργού της χώρας, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δύο κυβερνητικές πηγές.

Η Πατέλ είχε ζητήσει συγγνώμη τη Δευτέρα για τις συναντήσεις που είχε με Ισραηλινούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών της τον Αύγουστο χωρίς ωστόσο να ενημερώσει την κυβέρνησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα