Πετάει το αυτοκίνητο; Πετάει!


​Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε σενάρια για ιπτάμενα αυτοκίνητα. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα αυτοκίνητο έτοιμο να απογειωθεί. Παλαιότερα, και άλλες εταιρείες είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή και βίντεο από πρότζεκτ, τα οποία υπόσχονταν ότι μπορούν να παρακάμψουν το μποτιλιάρισμα μόνο με το …πάτημα ενός κουμπιού – για σκεφτείτε στο μέλλον να βρίσκεστε πάνω από τον Κηφισό και να μην χρειάζεστε να περνάτε ώρες σταματημένος!

Αυτό το όνειρο μια ολλανδική εταιρεία το έκανε πραγματικότητα,

η PAL-V, που κατασκεύασε το Liberty ( σημαίνει ελεύθερος ) το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει. Πρώτη προϋπόθεση για να το αποκτήσετε να διαθέτετε άδεια διπλώματος πιλότου – και ΙΧ φυσικά.



Δεύτερη προϋπόθεση για να το αγοράσετε να έχετε έναν παχυλό μισθό, ή κάποιον φουσκωμένο λογαριασμό. Η ολλανδική εταιρεία έδωσε και τις τιμές. Η βασική έκδοση κοστίζει 370.000 ευρώ ενώ η πιο πλούσια εξοπλιστικά 560.000 ευρώ. Κατά την αγορά η εταιρεία δίνει και δώρο τα μαθήματα οδήγησης, τόσο στην άσφαλτο όσο και στον αέρα. Όπως αναφέρει τα μαθήματα πτήσεων – και η απόκτηση του διπλώματος – είναι υποχρεωτικά, πριν κάποιον προβεί στην τελική αγορά του. Το μοτέρ του αποδίδει 100 ίππους όταν πατάει στη γη και 200 ίππους, όταν πετάει. Πιάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 9΄΄ και έχει αυτονομία για 1.300 χιλιόμετρα. Ήδη τα πρώτα 90 Liberty έχουν προπωληθεί και θα κυκλοφορήσουν στον εναέριο χώρο της Ευρώπης.




​Πριν από δύο χρόνια άλλη μια εταιρεία, η AeroMobil (στη φωτογραφία το μπλε ιπτάμενο όχημα) είχε παρουσιάσει και αυτή το δικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι θα το έχει έτοιμο το 2017. Λέτε, να δούμε και άλλες φίρμες, και σε λίγα χρόνια το μποτιλιάρισμα να μεταφερθεί στον εναέριο χώρο;



Keywords
Τυχαία Θέματα