Παρίσι: Η επίθεση κατά στρατιωτικών εξετάζεται ως "τρομοκρατική ενέργεια"

14:40 9/8/2017 - Πηγή: Pagenews

«Δειλή ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση που σημειώθηκε στη Γαλλία κατά στρατιωτικών την Τετάρτη η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Την ίδια στιγμή το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού άρχισε έρευνα για το περιστατικό.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα) όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν,

από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός και προσθέτει:

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε».

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα μέσα στην ημέρα η υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Η νομαρχία του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν έκανε από την πλευρά της λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα