Πανηγυρίζουν και απειλούν με νέες επιθέσεις οι υποστηρικτές του ISIS (pics &vid)


Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 19 θύματα σε στάδιο στο Μάντσεστερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διαχειρίζεται την έκρηξη ως ύποπτη «τρομοκρατική ενέργεια».

Λογαριασμοί στο Twitter,

που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Σε ένα από τα βίντεο που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα άτομο που έχει καλυμμένο το κεφάλι του με μαντίλι και με φόντο μία σημαία του ISIS, σηκώνει ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22». Η αυθεντικότητα του βίντεο ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές.

ISIS claim responsibility apparently pic.twitter.com/lkIsII1UDJ

— Billy Bongo (@BishBashBongo) 23 Μαΐου 2017

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία. «Φαίνεται ότι οι βόμβες της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας με στόχο παιδιά στη Μοσούλη και στη Ράκα μόλις επέστρεψαν στο #Mάντσεστερ», έγραψε ένας χρήστης ονόματι Άμπντουλ Χακ στο Twitter.

Οι υποστηρικτές του ΙΚ ανήρτησαν μηνύματα με τα οποία ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ως «μοναχικοί λύκοι» σε χώρες της Δύσης, καθώς και βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στα οποία απειλούν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ένας χρήστης έγραψε ότι ελπίζει να ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση παρότι δεν έχει εμφανιστεί μήνυμα με ανάληψη ευθύνης σε κανένα από τα επίσημα δίκτυα της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ελπίζουμε ο δράστης να είναι ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου μας», ανέφερε ένα από τα δίκτυα που συνδέεται με την οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα