(upd) Μακελειό στο Μάντσεστερ: Βομβιστής σκόρπισε τον θάνατο σε συναυλία - Στους 22 οι νεκροί (pics &vids)


Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη, μετά και το χθεσινοβραδινό επεισόδιο που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο. Toυλάχιστον 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν και 59 ακόμη τραυματίστηκαν όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην κατοχή του, την ώρα που χιλιάδες οπαδοί αποχωρούσαν από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε

εκρηκτικό μηχανισμό», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τις αρχές η επίθεση έγινε από έναν και μόνο άνθρωπο. Ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε και σκοτώθηκε επί τόπου.

Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ Αρένα, την ώρα όπου η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε -ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους- έδινε συναυλία. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν σκηνές πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι από την επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον 59 τραυματίες. Η επίθεση αποτελεί την πιο αιματηρή στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου. Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

H στιγμή της έκρηξης

Keywords
Τυχαία Θέματα