Πάει Πεντάγωνο αύριο ο Μητσοτάκης


"Γκάζι" πατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και από τις εσωκομματικές αλλαγές, που ανακοίνωσε την Παρασκευή. Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews. gr, ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος από το νέο τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Άδωνι Γεωργιάδη θα επισκεφτεί το Πεντάγωνο, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πάνο Καμμένο για όλα τα θέματα, που σχετίζονται με τις

Ένοπλες δυνάμεις.

Στη ΝΔ υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με την ανατροπή, που έχει συντελεστεί στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, ενώ παράλληλα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κλιμάκωση των επιθέσεων στο πεδίο των εθνικών θεμάτων από την πλευρά της γείτονος. Όλα αυτά τα θέματα θα τα θέσει στον αρμόδιο υπουργό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναμένεται να ζητήσει πλήρη ενημέρωση και για την πορεία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σε πολιτικό επίπεδο το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην επαφή που θα έχουν οι κ.κ. Καμμένος και Γεωργιάδης, καθώς είναι γνωστό ότι οι δυο πολιτικοί άνδρες δεν διατηρούν και τις καλύτερες προσωπικές σχέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να προεδρεύσει στη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να υιοθετήσει (και πάλι) υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού.

Όπως έλεγε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στους εκπρόσωπους του Τύπου ανωτάτη κομματική πηγή, «η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή και λόγω της αναντιστοιχίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με το εκλογικό σώμα, αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία και οικονομία χρειάζεται restart». «Μας ανησυχεί” - προσέθετε το ίδιο πρόσωπο - “ ότι η κυβέρνηση κινείται μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργά βήματα», ενώ παράλληλα σημείωνε ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι πληθαίνουν οι διεθνείς αναλύσεις που αφορούν το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου. Για την αξιολόγηση, τελος, η ίδια πηγή τόνιζε ότι ακόμη και να κλείσει, τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να λυθούν.

Την προσεχή Παρασκευή ο επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης αναχωρεί για τριήμερη περιοδεία στην Θράκη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναμένεται να τονίσει το πρόβλημα της από-βιομηχανισης της περιοχής και θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα