Ολυμπιακός και ΑΕΚ στη μάχη για τα... αστέρια


Στη μάχη του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League μπαίνουν σήμερα Ολυμπιακός και ΑΕΚ, κόντρα σε Παρτιζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς παρουσία στους ομίλους

της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την περσινή σεζόν, η ευρωπαϊκή χρονιά των ομάδων μας δεν κύλησε ομαλά, με αποτέλεσμα πλέον να βρισκόμαστε στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και να χρειαζόμαστε νίκες και βαθμούς για να επιστρέψουμε κάποια στιγμή σε θέση που ο πρωταθλητής θα μπαίνει απευθείας σε ομίλους.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει τα περσινά λάθη και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε στο Βελιγράδι, ώστε να φέρει την πρόκριση στα μέτρα του εν όψει του επαναληπτικού, ενώ η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση και θέλει να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παρτίζαν-Ολυμπιακός (21:45, Novasports 1)

Για τους Σέρβους ο Ολυμπιακός ήταν η χειρότερη δυνατή κλήρωση και το παραδέχονται, για τους ερυθρόλευκους ούτε κρύο, ούτε ζέστη αν και σήμερα στο Βελιγράδι η ατμόσφαιρα θα είναι κάτι παραπάνω από καυτή για τον Μπέσνικ Χάσι και τους παίκτες του.

Ο Κοσσοβάος τεχνικός καλείται να ξεπεράσει την απώλεια των Ομάρ, Ταχτσίδη, Μποτία (τραυματίες) και την ανετοιμότητα των Εμενίκε, Βούκοβιτς, Ρέτσου που δημιουργούν ένα… ομιχλώδες τοπίο γύρο από την ενδεκάδα.

Δεδομένου ότι δεν θέλει να χάσει τον Ρομαό από τα χαφ, το πιο πιθανό είναι μπροστά από τον Καπίνο να βρίσκονται οι Ρέτσος, Βούκοβιτς και στα άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας, Κούτρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ρομαό, Οφόε, στις πτέρυγες Μάριν, Καρσελά, επιτελικός ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.

Αντιθέτως προβλήματα δεν υπάρχουν στην Παρτίζαν κι από τη στιγμή που ο Λεονάρντο ζήτησε συγνώμη ο Τζούκιτς (υποψήφιος το καλοκαίρι να αναλάβει τον Ολυμπιακό) τον υπολογίζει κανονικά.

ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20:30, Novasports 2)

Η ΑΕΚ μετά την περιπέτεια της Γ’ Εθνικής επιστρέφει έστω και στα προκριματικά του Champions League (μετά από μια δεκαετία). Αυτό που θα απομένει για να μείνει αξέχαστη η βραδιά θα είναι το θετικό αποτέλεσμα, κόντρα ίσως στον πιο ισχυρό αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει η ΑΕΚ στην κλήρωση.

Οι Ρώσοι διαθέτουν μια ομάδα που έχει εμπειρία και ποιότητα, αλλά και αδυναμίες τις οποίες η καλή ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Ο Χιμένεθ πήρε στην αποστολή τον Κλωναρίδη, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του, αλλά είναι ερωτηματικό το αν θα τον ξεκινήσει. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αλλάξει απλά πρόσωπο (Πατίτο) ή και σχήμα…

Η πιο πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Ανέστη, Μπακάκη, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Κλωναρίδη, Χριστοδουλόπουλο, Λιβάγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα