Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 3-1: Έργο... Καρίμ!


Oλυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 3-1: Ο Ελμπάζ τον έβαλε σε... μπελάδες (23') όμως ο Ομάρ φρόντισε να αποκαταστήσει γρήγορα τις ισορροπίες, ισοφαρίζοντας λίγα λεπτά αργότερα (31'), ωστόσο στη συνέχεια, ο εξαιρετικός Τσόβιτς ''έβγαλε'' όλες τις προσπάθειες των ''ερυθρολεύκων'' πλην αυτής του Ανσαριφάρντ, που ''χτύπησε'' την κατάλληλη στιγμή (80') και επανέλαβε το κατόρθωμά του στις καθυστερήσεις (94'), για το τελικό 3-1.

''Ζωηρή'' ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο ματς, με τους παίκτες του Λεμονή να

αναζητούν μεν, αλλά να μη βρίσκουν το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Στο 4' ο Κούτρης πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 8' ο Φορτούνης είδε τον Τσόβιτς να βγάζει με δυσκολία την προσπάθειά του εντός περιοχής. Ο,τι δεν κατάφεραν οι ''ερυθρόλευκοι'' το πέτυχαν εν ολίγοις οι αντίπαλοί τους, με τον Ελμπάζ να λαμβάνει τη μπάλα μετά από λάθος εκτίμηση του Σισέ και να σκοράρει (23' 0-1), ''παγώνοντας'' το ''Γ. Καραϊσκάκης''. Πάντως, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν σχετικά άμεση, όταν στο 31' ο Ρομαό βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ομάρ και εκείνος με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (31' 1-1). Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Απόλλωνα, με τον Ελμπάζ να εκμεταλλεύεται νέο λάθος του Σισέ, όμως αυτή τη φορά πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του και ''επισκέφθηκε'' αρκετές φορές την εστία του Τσόβιτς που κρατούσε σθεναρά, μπλοκάροντας τις προσπάθειες των Φορτούνη (49') και Σισέ (53'), όπως και το σουτ εξ επαφής του Τζούρτζεβιτς στο 57ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ το γκολ του Ένγκελς, με τα λεπτά να περνούν και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται... προ εκπλήξεως, καθώς ο γκολκίπερ του Απόλλωνα και εν συνεπεία η άμυνα των φιλοξενούμενων έδειξε να αντέχει στην πίεση. Όλα... λύθηκαν για την ομάδα του Τάκη Λεμονή μετά την παρέμβαση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Στο 80ο λεπτό, ο Πάρντο σέντραρε στην ''καρδιά'' της άμυνας του Απόλλωνα, και ο αφύλαχτος Ανσαριφάρντ έπιασε... στον ύπνο την άμυνα του Απόλλωνα, τελειώνοντας ιδανικά τη φάση για το 2-1 του Ολυμπιακού (80'), ''κλειδώνοντας'' τη νίκη στις καθυστερήσεις (94' 3-1).

Keywords
Τυχαία Θέματα