Οι ταινίες της εβδομάδας 2-8/ 2 στους κινηματογράφους

13:32 2/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Έξι νέες ταινίες θα φιλοξενήσουν αυτή την εβδομάδα οι κινηματογραφικές αίθουσες:

Δολοφονικά Αμαξίδια
Ένας πρώην πυροσβέστης μένει παράλυτος από ατύχημα. Όταν συναντά τον 20χρονο Ζολί και τον φίλο του Μπάρμπα χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων που θέλουν να γίνουν σχεδιαστές κόμικ, οι τρεις τους θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες και θα βρεθούν μπλεγμένοι στον σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος. Με ευαισθησία και χιούμορ ο σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ στρέφεται κατά του ρατσισμού και δίνει ένα σημαντικό μήνυμα. Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

και με βραβείο για τις ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών -οι δύο εκ των οποίων είναι παράλυτοι.
Σκηνοθεσία: Ατίλα Τιλ
Πρωταγωνιστούν: Ζλόταν Φενιβέσι, Στσάμπολτς, Άνταμ Φεκέτε

Gold
Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το Gold αφηγείται τις προσπάθειες δύο ανδρών να ανακαλύψουν χρυσάφι στην Ινδονησία. Η ταινία του Στίβεν Γκάγκαν (Syriana) αναφέρεται στο σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation η οποία το 1993 ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία.
Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκάγκαν
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρ Ραμίρεζ

Επιχείρηση Ανθρωποειδές
Άλλη μία ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σε σκηνοθεσία Σον Έλις (Cashback) η ταινία αφηγείται την απόπειρα δολοφονίας του αξιωματικού των SS Ράινχαρντ Χάιντρικ στην Τσεχοσλοβακία του 1942. Η ταινία απογειώνεται στο δεύτερο μέρος, μετά την απόπειρα της δολοφονίας του αποκαλούμενου «σφαγέα της Πράγας».
Σκηνοθεσία: Σον Έλις
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Ντόρναν, Κίλιαν Μέρφι, Μπράιαν Κάσπε

Άμεση Αποβίβαση
Δύο αστυνομικοί καλούνται να συνοδεύσουν έναν Αφγανό πίσω στην Καμπούλ. Μόνο που ο Αφγανός επιμένει ότι είναι Αλγερινός, το αεροπλάνο που τους μεταφέρει στο Αφγανιστάν αναγκάζεται να κάνει στάση στην Μάλτα και ο πρόσφυγας προσπαθεί να βρει τρόπο να το σκάσει. Από τον σκηνοθέτη του «Θεέ μου τι σου κάναμε;».
Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Σίριλ Λεκόμπτ, Σλίμαν Νταζί

Rings: Σήμα Κινδύνου 3
Άλλο ένα κεφάλαιο στη σειρά ταινιών The Ring, το οποίο διαδραματίζεται 13 χρόνια μετά τα γεγονότα των δύο πρώτων κεφαλαίων. Μία νεαρή γυναίκα ανησυχεί για τον σύντροφό της, ο οποίος ανακαλύπτει μια βιντεοκασέτα που έχει τη δύναμη να σκοτώσει όποιον τη βλέπει μέσα σε επτά ημέρες.
Σκηνοθεσία: Φ.Χαβιέ Γκουτιέρες
Πρωταγωνιστούν: Άλεξ Ρόου, Ματίλντα Λουτς, Τζόνι Γκαλέκι, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο

The Warriors Gate
Ένας Αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον (Ουράϊα Σέλτον), ζει μία εικονική ζωή. Στο σχολείο τον εκφοβίζουν, ενώ η μητέρα του εργάζεται σκληρά, προσπαθώντας να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, ο Τζακ δραπετεύει από την πραγματικότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μια μέρα μεταφέρεται μαγικά στην αρχαία Κίνα, όπου και καλείται να γίνει ήρωας και να σώσει μία όμορφη πριγκίπισσα από τον βάρβαρο βασιλιά.
Σκηνοθεσία: Ματάιας Χάουν
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Τσάο, Νι Νι, Ουράια Σέλτον, Ντέιβ Μπαουτίστα

Keywords
Τυχαία Θέματα