«MIKA»: Ο νέος ψηφιακός βοηθός της Nokia

13:27 2/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Η Nokia, ακολούθησε τη μόδα δημιουργώντας τον δικό της ψηφιακό βοηθό, με το όνομα «MIKA»!

Η ονομασία που επέλεξε η εταιρεία προκύπτει από τις λέξεις Multi-Purpose Intuitive Knowledge Assistant, που σημαίνει ότι το προσωπικό των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί θα μπορούν να εκτελούν εργασίες και να αντλούν πληροφορίες μέσα από την αλληλεπίδραση με τον

ψηφιακό βοηθό ΜΙΚΑ, δίνοντάς του φωνητικές εντολές. Η Nokia σημειώνει ότι ο ΜΙΚΑ έχει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να μαθαίνει από την αλληλεπίδρασή του με τους ανθρώπους.

Ο κύριος ρόλος του MIKA, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, είναι να δίνει απαντήσεις γρήγορα, με σαφήνεια και ασφάλεια σε όποιον μηχανικό δικτύου θέλει να μάθει άμεσα μία πληροφορία, χωρίς να καθυστερεί αναζητώντας μόνος του την απάντηση. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο σε μία περίπτωση βλάβης του δικτύου, όπου ο μηχανικός καλείται να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με το Engadget, ο Nokia MIKA θα είναι εκείνος που θα προτείνει τον βέλτιστο τρόπο εργασιών για τη διόρθωση μίας βλάβης.

Όσον αφορά τους ψηφιακούς βοηθούς για τους απλούς κατόχους smartphones, η Nokia φαίνεται να επιλέγει τον Google Assistant, τουλάχιστον σε όσα νέα μοντέλα αναμένεται να ανακοινώσει στο πλαίσιο του Mobile World Congress.

Keywords
Τυχαία Θέματα