Οι "ψεκασμένοι" έβγαλαν τον Τραμπ


Η νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ ήταν για πολλούς έκπληξη πρώτου μεγέθους. Ελάχιστοι πίστευαν ότι ο εκκεντρικός και ακραίος αυτός πολιτικός και άνθρωπος θα κατόρθωνε να κερδίσει τις εκλογές από την Χίλαρι Κλίντον.

Η νίκη του, όπως λένε πολλοί από τους αναλυτές, έχει να κάνει με το διχαστικό και γεμάτο μίσος λόγο του και το λαϊκισμό, που είχαν όλες του οι προτάσεις για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πολίτης. Ο

λόγος του βρήκε πρόσφορο έδαφος στην αμερικανική κοινωνία, γιατί οι "ψεκασμένοι" αποτελούν την πλειοψηφία πλέον ανάμεσα στους πολίτες, που ψηφίζουν.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου η αποχή των πολιτών από την πολιτική, ο τρόπος, με τον οποίο έχουν διαπαιδαγωγήσει εδώ και δεκαετίες τα ΜΜΕ τους πολίτες, τους κάνουν εύκολα θύματα των δημαγωγών, τύπου Τραμπ.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η κυρία Κλίντον θα ήταν η καλύτερη πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι όμως σίγουρο ότι η ίδια είναι πιο σοβαρή από τον κ. Τραμπ. Όχι μόνο πιο σοβαρή, θα ήμασταν όλοι μας πιο ασφαλείς με την Χίλαρι, ως πρόεδρο.

Οι "ψεκασμένοι", όμως, οι πολίτες που τρέφονται με συνωμοσίες, με πύρινους λόγους κατά του συστήματος και των υπηρετών του, ήθελαν τον κ. Τραμπ για πρόεδρο.

Η ψήφος των Αμερικανών πολιτών πρέπει να μας προβληματίσει όλους! Πέρα από την ανησυχία που μας προκαλεί, πρέπει να αναζητηθούν τρόποι προστασίας της δημοκρατίας, πριν πάμε στην αυτοκατάργησή της με επιλογές, όπως αυτή του κ. Τραμπ.

Κυρίως πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ και να συμμετάσχουν στα κοινά οι πολίτες, που εκ του μακρόθεν κάνουν κριτική, χωρίς να έχουν ενεργό ρόλο στα πράγματα. Αν οι σκεπτόμενοι πολίτες είχαν συμμετάσχει στις εκλογές των ΗΠΑ, οι "ψεκασμένοι" δεν θα έβγαζαν πρόεδρο τον Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα