Μελάνια Τραμπ: Ποια είναι η -πλέον- πρώτη κυρία των ΗΠΑ


Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1970 στη νοτιοανατολική Σλοβενία, στην μικρή πόλη Σέβνικα, κόρη του Βίκτωρ, ενός πωλητή αυτοκινήτων και της Αμάλια, μιας εργάτριας σε κλωστοϋφαντουργία. Σπούδασε έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, πριν εγκαταλείψει τις σπουδές της, ενώ μιλά πέντε ξένες γλώσσες: Σλοβένικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Σέρβικα και Γερμανικά.

Το 1989, δύο χρόνια αφού η Μελάνια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει την καριέρα της ως μοντέλο. Έκανε πασαρέλα, εξώφυλλα περιοδικών, διαφημίσεις,

μέχρι που ήρθε η ώρα να ... υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων, ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ! Γνώρισε τον Τραμπ σε ένα πάρτι στην Νέα Υόρκη, όταν ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, την Τσεχοσλοβάκα Ivana Zelnickova, την οποία παντρεύτηκε το 1977 και απέκτησαν τρία παιδιά: Την Ιβάνκα, τον Έρικ και τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ που είναι 38 ετών και 8 χρόνια νεότερος από την μητριά του, Μελάνια! Ωστόσο, είναι η τρίτη σύζυγος του Τραμπ.



Η Μελάνια και ο Ντόναλντ Τραμπ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2005 στη Φλόριντα, στο κτήμα Mar-a-Lago που ανήκει στον Τραμπ. Η νύφη φορούσε ένα νυφικό του οίκου Dior, αξίας 100.000 δολαρίων με 1.500 κρύσταλλα, που χρειάστηκαν… 550 ώρες για να φτιαχτεί. Ωστόσο το πέπλο και το μήκος του ήταν τόσο μεγάλα, που η Μελάνια δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει, και έτσι για την δεξίωση επέλεξε μια αρχαιοελληνική τουαλέτα του οίκου Vera Wang με μεταξωτό τούλι. Το δαχτυλίδι του γάμου της, ήταν 12 καρατίων και λέγεται πως αξίζει 1.500.000 δολάρια. Στον γάμο τους, μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο Μπιλ με την Χίλαρι Κλίντον.



Είναι η 2η σύζυγος Προέδρου που έχει γεννηθεί εκτός της Αμερικής, μετά την Lousia Adams, σύζυγο του 6ου Προέδρου των ΗΠΑ, John Quincy Adams (1825-1829). Είναι κόρη του Victor Knavs, εμπόρου αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, και μέλος της Κομμουνιστικής Παράταξης της Σλοβενίας.

Το 2006, γέννησε τον γιο τους Μπάρον. Ο 10χρονος γιος της λατρεύει να φορά κοστούμια και γραβάτες, αλλά και να παίζει γκολφ με τον μπαμπά του. «Έχει απολύσει νταντάδες και οικονόμους αλλά τις προσέλαβε γρήγορα πίσω», είχε δηλώσει το 2011 σε συνέντευξή της η Μελάνια. Είναι πιο κοντά ηλικιακά με τα ανίψια και τις ανιψιές του, παρά με τα ετεροθαλή του αδέλφια.



H οικογένεια και οι φίλοι της λένε πως έχουν να την δουν πολλά χρόνια στη Σέβνικα. Οι γονείς της έχουν ακόμα σπίτι στην Σλοβενία, ωστόσο περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους στη Νέα Υόρκη για να είναι κοντά στον εγγονό τους.

Παρόλο που είναι και η ίδια μετανάστρια υποστηρίζει τον σύζυγό της στη θέση του για τους μετανάστες. «Ακολουθώ τον νόμο. Ποτέ δεν σκέφτηκα να μείνω στην Αμερική χωρίς χαρτιά», έχει δηλώσει. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Τραμπ για τους Μεξικανούς που είπε ότι «εγκληματίες διασχίζουν τα σύνορα και μπαίνουν στην Αμερική», απάντησε: «Δεν νιώθω ότι προσέβαλε τους Μεξικανούς. Είπε παράνομους μετανάστες».



Σε όλους όσοι κατηγορούν τον σύζυγό της για άσεμνη συμπεριφορά προς τις γυναίκες, υποστηρίζει ότι είναι όλα ψέματα και ότι έχει εμπιστοσύνη στον σύζυγό της. Όπως λέει, δεν τον έχει ακούσει ποτέ να μιλάει προσβλητικά για το γυναικείο φύλο. «Ο σύζυγός μου είναι αυθεντικός. Είναι αυθόρμητος, είναι ευγενικός, είναι τζέντλεμαν... Υποστηρίζει τους πάντες. Υποστηρίζει και ενθαρρύνει και τις γυναίκες. Θέλει να φτάσουν ψηλά και να κάνουν τα όνειρά της πραγματικότητα».
«Κάποιοι λένε πως αν είσαι όμορφη, τότε θα πρέπει να είσαι και χαζή. Με την Μελάνια δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», έχει δηλώσει η συμπατριώτισσα και φίλη της, Νατάσα Πινόζα. «Η Μελάνια δεν έψαχνε για τον Τραμπ, έτυχε να τον γνωρίσει», πρόσθεσε.

Η Μελάνια Τραμπ, είναι η μόνη πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που έχει ποζάρει γυμνή. Τρία χρόνια πριν συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, πόζαρε για λογαριασμό ενός Γαλλικού μηνιαίου περιοδικού ολόγυμνη. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι μαζί με την Σκανδιναβή καλλονή Έμα Έρικσον. Μάλιστα όταν οι φωτογραφία ξαναήρθε στην επικαιρότητα, ο Τραμπ την υπερασπίστηκε, λέγοντας πως «τέτοιες εικόνες στην Ευρώπη είναι πολύ μοδάτες και συνηθισμένες». Στο παρελθόν έχει ποζάρει πολλάκις σε αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις.



Ο πατέρας της Μελάνια, είχε αποκτήσει κρυφά έναν γιο, πριν παντρευτεί την μητέρα της. Μάλιστα είχε συμφωνήσει να πληρώνει την διατροφή του παιδιού μετά από δικαστική διαμάχη που απέδειξε πως εκείνος ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ωστόσο ποτέ δεν αποδέχτηκε τον γιο του και ποτέ δεν τον συνάντησε, αδιαφορώντας για την ύπαρξη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα