Οι παράξενες "παρενέργειες" της σεξουαλικής πράξης

18:13 6/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Σύμφωνα με τους δύο ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη, ως περι-οργασμικά φαινόμενα ορίζονται τα «ασυνήθιστα σωματικά ή ψυχολογικά υποκειμενικά συμπτώματα που βιώνουν κάποια άτομα στο πλαίσιο της οργασμικής τους απόκρισης και που διαφέρουν από τη συνήθη ή τη φυσιολογική οργασμική απόκριση».

Με τη βοήθεια ειδικών σε θέματα σεξουαλικής υγείας, οι δύο ερευνητές αρχικά έφτιαξαν μια λίστα με περι-οργασμικά συμπτώματα και στη συνέχεια, με τη λίστα σαν «οδηγό», αναζήτησαν τέτοια περιστατικά σε δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα.

Το συμπέρασμα: Ο περι-οργασμός είναι πέρα για πέρα υπαρκτός και τα περι-οργασμικά συμπτώματα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, αφού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την καταπληξία (αιφνίδια μυϊκή αδυναμία), το κλάμα, τη δυσφορία, τον πόνο στο πρόσωπο και/ή στο αυτί, τον πόνο στο πέλμα, τον πονοκέφαλο, τη φαγούρα, το γέλιο, την κρίση πανικού, το φτάρνισμα και το σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου.

Οι δύο ερευνητές ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα εμπνεύσουν και άλλους επιστήμονες να εξετάσουν περαιτέρω το φαινόμενο του περι-οργασμού, ρίχνοντας ενδεχομένως περισσότερο φως στους νευροφυσιολογικούς μηχανισμούς που το καθοδηγούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα