HomePod: Tο έξυπνο ηχείο της Apple

17:09 6/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Η Apple μαζί με το iOS 11 ανακοίνωσε επίσημα και το HomePod.

Αυτό είναι το πολυσυζητημένο έξυπνο ηχείο της Apple.

Η Apple έχει αποφύγει να επικεντρωθεί στα virtual assistant features και δεν βάζει το HomePod απευθείας απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως Amazon

Echo και Google Home.

Το HomePod έχει ύψος περίπου 17 εκατοστά. Διαθέτει επτά συστοιχίες tweeter στο κατώτατο σημείο και ένα woofer 4 ιντσών με auto bass EQ. Έξι μικρόφωνα είναι πάντα ανοιχτά για να ακούνε το “Hey Siri” και να ενεργοποιήσουν το ηχείο.

Η συσκευή είναι “spatially aware”, που σημαίνει ότι προσπαθεί να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του δωματίου για να βελτιώσει τον ήχο. Θα εντοπίζει επίσης διαφορετικά μέρη ενός τραγουδιού και θα προσπαθήσει να εστιάσει τον ήχο για την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης.

Μέσα φορά επεξεργαστή Apple A8, που ενεργοποιεί ακουστική μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο, τη διαμόρφωση ακτίνων ήχου και multi-channel echo cancellation.

Μπορείτε να ρυθμίσετε δύο HomePods και αυτομάτως θα συνεργαστούν. Φυσικά η Siri μέσα στο HomePod θα είναι σε θέση να κάνει πολλά περισσότερα από το να παίζει μουσική. Οι υποστηριζόμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν ειδήσεις, μετατροπές μονάδων, μηνύματα, υπενθυμίσεις, αναπαραγωγή podcast, ρύθμιση συναγερμών και χρονοδιακόπτες, μετάφραση, πληροφορίες για τις μετοχές, γενικές γνώσεις, καιρικές συνθήκες, πληροφορίες κυκλοφορίας, αθλητικά αποτελέσματα, επίσης λειτουργεί ως γέφυρα για το HomeKit.

Το HomePod έχει τιμή στα 349 δολάρια που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιο ακριβό από Google Home και Amazon Echo. Οι αποστολές ξεκινούν σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία από Δεκέμβριο. Θα διατεθεί σε λευκό και Space Gray. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υποστηρίζει third party υπηρεσίες όπως Spotify.

Keywords
Τυχαία Θέματα