Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η Ρωσία γνώριζε για τα χημικά στη Συρία


Η Ρωσία ήξερε εκ των προτέρων για την επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα. Και προσπάθησε να τη συγκαλύψει.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος αναφέρθηκε σε ρωσικό drone, το οποίο πέταξε πάνω από την περιοχή, ενώ υποστήριξε, μιλώντας στο Associated Press,

ότι στη συνέχεια ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν τα θύματα.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος- που μίλησε ανώνυμα καθώς δεν είχε την εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις για το θέμα- ανέφερε ότι ένα ρωσικό drone πέταξε πάνω από νοσοκομείο της Συρίας, τη στιγμή που μεταφέρονταν εσπευσμένα σε αυτό τραυματίες από την επίθεση με χημικά.

Ωρες μετά την απομάκρυνση του drone, ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό βομβάρδισε το νοσοκομείο, κίνηση που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι έγινε ως προσπάθεια συγκάλυψης της χρήσης χημικών όπλων. Μέχρι τη Δευτέρα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν πως δεν ήταν βέβαιοι αν το drone το χειριζόταν η Ρωσία ή η Συρία. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος πετούσε το μαχητικό που βομβάρδισε το νοσοκομείο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να είναι σύμπτωση η παρουσία του drone και ότι η Ρωσία πρέπει να γνώριζε ότι ερχόταν επίθεση με χημικά όπλα και ότι τα θύματα θα μεταφέρονταν για τις πρώτες βοήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα