Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του


Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Σουηδός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφηγείται τη ζωή του και τη διαδρομή της καριέρας του, στο ντοκιμαντέρ των Fredrik Gertten και Magnus Gertten, «Becoming Zlatan», που θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (19.30), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου (15.30), στον κινηματογράφο Δαναός.


Κατόπιν,

η ταινία θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου (21.00) στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές, και στον Βόλο, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (20.00), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Βόλου «Αχίλλειον».

Τον έχουν αποκαλέσει «Ibra Supermacy», «Ibracadabra», «Il Genio» και «Thor». Στο «Becoming Zlatan», το οποίο αποτελεί ένα σπάνιο πορτρέτο του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και είναι υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ντοκιμαντέρ 2016, ο ίδιος ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του.

Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ζλάταν από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Malmö FF το 1999, στα ξεσπάσματα και τις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Ajax, έως και τη θρυλική άνοδό του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Juventus το 2005.


Πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση, που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι αυτού του νέου ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στη Malmö που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στον Ajax που τον στέλνουν στον πάγκο, και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει κυνικά: «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα», ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Όμως, παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου.

Σήμερα, ο 35χρονος Ζλάταν παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά, στο «Becoming Zlatan», αποκαλύπτει πώς έφτασε ως εδώ και μας επιτρέπει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι.

info
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Σίνα 31 - Αθήνα, τηλ.: 210 3398600.
Κινηματογράφος «Δαναός»: Λεωφ. Κηφισίας 109 - Αθήνα (Μετρό: Πανόρμου), τηλ.: 210 6922655.
Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»: Αποθήκη 1 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 508398.
Δημοτικός Κινηματογράφος Βόλου «Αχίλλειον»: Κουμουνδούρου & Ιάσονος - Βόλος Μαγνησίας.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 5 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 4 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα