Τζανακόπουλος: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις άδειες


Μία "γερή" γεύση για τη μάχη της ερχόμενης Πέμπτης στη Διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη του επίσημη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες. Ο ίδιος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά στο "καυτό" ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε την ανυποχώρητη στάση της νέας κυβέρνησης ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς στα επικοινωνιακά συστήματα και πέταξε και το "μπαλάκι" στη ΝΔ για τα απανωτά "ναυάγια" στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Δέσμευση

της κυβέρνησης είναι να παλέψει τη διαφθορά. Δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτό. Η ΝΔ υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση. Έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης όπως φάνηκε και στην τελευταία διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή. Στόχος μας είναι αυτό να οδηγήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει δεν θα δεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της απόλυτης ανομίας. Τα ενδεχόμενα ακόμα είναι όλα ανοιχτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στόχος τα μέτρα για το χρέος και η ένταξη στο QE

Στο χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι η χώρα βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τονίστηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου θα υπάρξει καθορισμός των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος, προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σημείωσε ότι η συζήτηση για το χρέος δεν θα λήξει σε μία ημέρα, στις 5 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως είπε. Αναφορικά με το ΔΝΤ και απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr σχολίασε ότι το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει.

Σχετικά με την υπόθεση Φίλη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική. Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσει τα καταλληλότερα πρόσωπα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής» και συνέχισε ότι «εξάλλου το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης». Σε επόμενη ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει με βάση την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής».

"Οι δημοσκοπήσεις δεν ρίχνουν κυβερνήσεις"

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά είπε ότι πολλές φορές δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα, πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτές που ρίχνουν κυβερνήσεις και κατέληξε ότι «η κυβέρνηση τις λαμβάνει υπόψη, αλλα δεν χαράσσει στρατηγική και ούτε λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτές».

"Βολές" κατά της Αντιπολίτευσης

Για επιχείρηση αποσταθεροποίησης κατηγόρησε ο κ. Τζανακόπουλος τη ΝΔ, εξαπολύοντας επίθεση κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σχέδιό της είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος που στηρίζει. Επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές. Θέλει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει σκληρό σύστημα περικοπών. Το πρόγραμμα΄της περιλαμβάνει απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να αντάλλαξει διάλυση της κοινωνίας με ελάφρυνση του χρέους».

«Η ρύθμιση του χρέους είναι εφικτή χωρίς κοινωνική συντριβή που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου με όρθια την κοινωνία. Το 2019 ο λαός θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τα πεπραγμένα με την καταστροφική πενταετία 2009-2014» κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Τζανακόπουλος.

Ευθύνες στη ΝΔ για τα περί 4ου μνημονίου

Την ευθύνη ξανά στη ΝΔ για τα σενάρια και τέταρτου μνημονίου έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο ίδιος είπε ότι «το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να επιβάλει σκληρή λιτότητα. Αυτή τη στρατηγική δεν θα την επιτρέψουμε».

Όσον αφορά το Κυπριακό και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Ελβετία είπε ότι «η Ελλάδα πααρακολουθεί τις εξελίξεις» τονίζοντας ότι «στηρίζει την προσπάθεια για μια λύση βιώσιμη με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Για τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά είπε ότι στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Θεωρούμε αποτυχημένο το εργασιακό μοντέλο της απορρύθμισης που επιβλήθηκε. Στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο προστασίας της εργασίας και δεν υπάρχει καμία διάθεση υποχώρησης της ελληνικής πλευράς» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα