Ο Τσίπρας συναντά Πούτιν και Λαγκάρντ

09:13 8/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Την Πέμπτη το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για το Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας κι εκεί προγραμματίζεται συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ατζέντα να είναι ανοιχτή όσον αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν

Λαγκάρντ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ το ζήτημα του χρέος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του εκεί, θα έχει συνάντηση και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτιέρες, με θέματα όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό και την κρίση στα δυτικά Βαλκάνια να απασχολούν τις δύο πλευρές.

Κατά τα λοιπά από το Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή Τσίπρα στο εν λόγω φόρουμ, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το δρόμο του μεταξιού, καθώς, πρόκειται για ένα πρότζεκτ που αποσκοπεί στην στρατηγική σύνδεση και επέκταση της Κίνας στην Ευρώπη ύψους 1 τρις. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι ίδιες πηγές στέκονται στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός νοτιοευρωπαίος ηγέτης που θα μιλήσει εκεί και όπως εκτιμούν αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι δίνουν μεγάλη σημασία στη στρατηγική τους σχέση με την Ελλάδα. Τέλος, επιδίωξη της Αθήνας είναι να περάσουν στη δεύτερη φάση τους οι ελληνοκινεζικές σχέσεις με θέματα τα ενεργειακά, ψηφιακή πολιτική και επικοινωνίες, υποδομές, ναυπηγοεπισκευαστική και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα