Ο Κυριάκος συνεχίζει το "σφυροκόπημα" για τις παροχές Τσίπρα


Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ , με αφορμή τα όσα έχουν ακολουθήσει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους. Σήμερα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αναμένεται να αναφερθεί στο όλο θέμα και να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι μετά από την δήθεν ηρωική της πράξη, ανέκρουσε πρύμνα και ζητά συγγνώμη από τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να έχει καν διασφαλίσει ότι αυτή η “συγγνώμη”

αρκεί για να μην επιβληθούν νέα μέτρα στον σύνολο των πολιτών ως...ισοδύναμα.

Παράλληλα στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα έχει ως μόνον στόχο τον εντυπωσιασμό , δεν μελετήθηκε καν, ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπόρεσαν (η δεν ήθελαν) να προβλέψουν τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χαρακτηρίσει “επικίνδυνη” την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα επαναφέρει το αίτημα της για την άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Στελέχη της οδού Πειραιώς δεν έχουν πειστεί από τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα ότι οι εκλογές θα γίνουν το '19 και χαρακτηρίζουν ως προεκλογική την όλη κινητικότητα που αναπτύσσει τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός (εξαγγελίες, περιοδείες, επιλογές ρήξης με τους δανειστές, δημιουργία κλίματος πόλωσης). Την θέση αυτή, αναμένεται να προβάλει και ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που πρόκειται να δώσει σήμερα , ενώ και σε σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο του με έναν μικρο αριθμό υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, επανέλαβε ότι η ΝΔ πρέπει να παραμείνει σε εκλογική ετοιμότητα, διότι οι πρόωρες εκλογές παραμένουν πάνω στο τραπέζι κανείς δεν μπορεί να τις αποκλείσει, με δεδομένο και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις κυβέρνησης – δανειστών.

Σε ιό,τι αφορά τους βουλευτές, ήδη η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ , τους έχει εφοδιάσει με κείμενα προγραμματικού λόγου, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στις επαφές που θα έχουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, κατά την διάρκεια της ανάπαυλας των Χριστουγέννων. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει συγκροτηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μια επταμελής ομάδα στελεχών που αποτελεί την άτυπη ομάδα εκλογικής προετοιμασίας.

Σε αυτή μετέχουν πρόσωπα που ασχολούνται με την οργάνωση του κομματικοί μηχανισμού, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της διαφήμισης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας εάν καταλήξει στην επιλογή των εκλογών θα προτιμήσει μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο (21 ημέρες κατ' ελάχιστο, σύμφωνα με το Σύνταγμα) κι έτσι θέλει να είναι έτοιμος σε ο, τι αφορά τα βασικά (οργανωτικό, διαφημιστική καμπάνια, τακτικές κινήσεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα