Ο Δήμος Μαντουδίου αδυνατεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2017


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, στην Εύβοια, αδυνατεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2017 με αποτέλεσμα ο δήμος να βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου στην κόψη του ξυραφιού.

Με βάση τη νομοθεσία, μετά την πάροδο του πρώτο τριμήνου του επόμενου οικονομικού έτους, δηλαδή από 1η Απριλίου 2017, ο δήμος απαγορεύεται να προβεί στην οποιαδήποτε δαπάνη εκτός αυτών που αφορούν στις αποδοχές προσωπικού (με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές) και στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

και του επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους.

Άμεση συνέπεια αυτού ήταν να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω έλλειψης καυσίμων στα απορριμματοφόρα του δήμου. Πάντως, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης, τα απορριμματοφόρα ξαναβγήκαν τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους, καθώς για τα έξοδα βενζίνης συνδράμουν εθελοντικά ορισμένοι δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, έχει προγραμματιστεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την προσεχή Πέμπτη, 27 Απριλίου, με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού.

Η αδυναμία ψήφισής του οφείλεται στο γεγονός ότι η δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Από το σύνολο των 27 εδρών, η πλειοψηφούσα παράταξη είχε τις 16, αλλά εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, 11 δημοτικοί σύμβουλοι αποσκίρτησαν μαζικά, με αποτέλεσμα στο πλευρό του δημάρχου να βρίσκονται μόλις πέντε σύμβουλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα