Samsung &Qualcomm: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Snapdragon 845


Σύμφωνα με δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Aju Business Daily, στο οποίο επίσης υποστηρίζεται ότι ο νέος επεξεργαστής θα ονομάζεται Snapdragon 845, όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξή του θα επιλεγεί και ο τελικός κατασκευαστής ανάμεσα στις Samsung και TSMC, από την Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορυφαίο σήμερα Snapdragon 835 της Qualcomm κατασκευάζεται από τη Samsung

η οποία επιπλέον έχει δεσμεύσει το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγής για τον εξοπλισμό των Galaxy S8 και S8+, των τελευταίων της ναυαρχίδων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Από την πλευρά της η TMSC αναπτύσσει τη δικής αρχιτεκτονική 10nanometer και φέρεται από διάφορα δημοσιεύματα να είναι ο κατασκευαστής του A11, του επεξεργαστή που θα εξοπλίσει το επόμενο smartphone της Apple.

Το Snapdragon 835 κατασκευάζεται με βάση την αρχιτεκτονική των 10nanometer ενώ προσφέρει 27% ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων και 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τους επεξεργαστές που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 14nanometer.

Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε ένα νέο chip το οποίο χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 10nanometer δεύτερης γενιάς, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα επεξεργασίας κατά 10% και καταναλώνει 15% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με την αρχιτεκτονική 10nanometer πρώτης γενιάς. Προφανώς το μελλοντικό Snapdragon 845 θα ενσωματώνει αυτή τη σειρά βελτιώσεων.

Ακόμη και στην περίπτωση που για την κατασκευή του Snapdragon 845 επιλεγεί η TMSC, η Samsung θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει την τεχνογνωσία που θα έχει συγκεντρώσει στη δική της σειρά επεξεργαστών Exynos.

Η Samsung δεν σχολίασε το εν λόγω δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα