Ο Χάσι θα απολυθεί γιατί έγινε… Μίσσας


Τελικά δεν το γλιτώνει το… déjà vu της Λέγκια ο Μπέσνικ Χάσι (όπως εύστοχα έγραφε ο Αλέξης Σπυρόπουλος πριν από λίγες μέρες). Αργά ή γρήγορα ο Ολυμπιακός θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο του. Όποιος παρακολουθεί από κοντά τα δρώμενα στους πρωταθλητές επί σειρά ετών, το μυρίζεται, το νιώθει, το γνωρίζει…

Η δημόσια κριτική των οργανωμένων οπαδών, τα σχόλια του Τύπου, η ανοιχτή πλέον αμφισβήτησή του από «κύκλους της διοίκησης και των αποδυτηρίων». Ο Ολυμπιακός

είναι ένας ιδιότυπος ποδοσφαιρικός οργανισμός, με «νόμους» που δεν αλλάζουν ακόμη κι αν διαφοροποιούνται τα πρόσωπα που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το μέλλον του…

Αν επιχειρούσα να προβλέψω και ένα όνομα που θα παίξει δυνατά για την επόμενη μέρα, κρατήστε στην άκρη σας αυτό του Εστεμπάν Καμπιάσο! Πείτε το μισό διαίσθηση, μισό εκτίμηση της σημασίας… μικρών λεπτομερειών (όπως είναι η μαζική εμφάνιση του ονόματός του στα social media το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και η πρωτοσέλιδη ανάδειξη της παρουσίας του στο Καραϊσκάκη στον σημερινό αθλητικό Τύπο).

Ο Μπέσνικ Χάσι, λοιπόν, είναι εξαιρετικά δύσκολο – έως αδύνατο - να σώσει την παρτίδα. Στα δικά μου μάτια δεν θα αποτελέσει έκπληξη πιθανή αποπομπή του ακόμη και πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αργά ή γρήγορα, όμως, θα συμβεί με… μαθηματική ακρίβεια. Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, μετά από κάποια άλλη στραβή, θα συμβεί…

Η ΑΕΚ κρατάει στις τύχες της το… σενάριο του φετινού πρωταθλήματος

Μικρή κιτρινόμαυρη παρένθεση, στην ερυθρόλευκη καθημερινότητα, αν και ο ρόλος της ΑΕΚ αναφορικά με τις εξελίξεις στα τεκταινόμενα του Ολυμπιακού είναι πλέον καταλυτικός.

Η Ένωση δεν κρατά – για προφανείς λόγους – μόνο το χαρτί της απόλυσης του Χάσι στα χέρια της, αλλά κρατά ουσιαστικά το σενάριο ολόκληρου του πρωταθλήματος που θα παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες.

Ο Χιμένεθ και οι παίκτες του έχουν, μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, την ευκαιρία να σκηνοθετήσουν ένα πρωτάθλημα που εξ ορισμού θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Με νίκη απόψε στο ουδέτερο Περιστέρι απέναντι στη Λαμία και τρεις βαθμούς την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την ευκαιρία να χτίσουν ένα πρωτόγνωρο +5 από τους «ερυθρόλευκους» - μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές – μεταφέροντας από την εκκίνηση της σεζόν μια ξεχασμένη πίεση στον Ολυμπιακό και ένα περιβάλλον αγωνιστικής αμφισβήτησης των κεκτημένων του, το οποίο οι μόνιμοι πρωταθλητές έχουν ξεχάσει να αντιμετωπίζουν.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει και η ίδια η ΑΕΚ να ανταπεξέλθει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας στη δική της (μετά από χρόνια) πίεση του πρωταθλητισμού. Γιατί στον πρωταθλητισμό όταν έχεις την ευκαιρία να καταφέρεις ένα τόσο καίριο πλήγμα στον άμεσο ανταγωνιστή σου, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Και η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει (αρχής γενομένης από το Περιστέρι) ότι αρχίζει σιγά – σιγά να επανακτά μέταλλο εν δυνάμει πρωταθλήτριας.

Γιατί άρχισες τον… Μίσσα να θυμίζεις!

Και γυρίζουμε στον Μπέσνικ Χάσι. Τι συνέβη και πάνω που ο Κοσοβάρος τεχνικός είχε αρχίσει να κερδίζει ακόμη και τους πιο σκληρούς επικριτές του, βρέθηκε ξαφνικά ένα βήμα από την πόρτα εξόδου του Ρέντη; Απλά… κόλλησε σύνδρομο Μίσσα! Ναι, του Κώστα Μίσσα…

Τι έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας στον καθοριστικό προημιτελικό με τη Ρωσία; Εμφάνισε ένα απίστευτο έλλειμμα εμπιστοσύνης στους περισσότερους παίκτες που διέθετε στο ρόστερ του. Μεγάλο χάρισμα για έναν προπονητή αυτό. Να έχει ανά πάσα στιγμή έτοιμο ψυχολογικά και αγωνιστικά ακόμη και τον τελευταίο παίκτη του πάγκου του, όποτε τον χρειαστεί. Να τον πείθει ότι με το ρόλο του είναι κι αυτός ισότιμος πρωταγωνιστής σε ένα σύνολο πρωταθλητισμού. Δείτε τη διαχείριση του Κοκόσκοφ στο ρόστερ των Σλοβένων και θα καταλάβετε τι εννοώ…

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, λοιπόν, ο Χάσι θύμιζε… Κοκόσκοφ! Βγάζει μάτια ο νεαρός Κούτρης στην προετοιμασία; Βασικός! Σέρνεται ο Φορτούνης; Στον πάγκο! Πείθει ο άσημος Μπεν στις προπονήσεις; Βασικός στο Βελιγράδι!

Και ξαφνικά ο… Κοκόσκοφ έγινε Μίσσας! Οι καλύτεροι στο χορτάρι (π.χ. Πάρντο) δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που αξίζουν. Οι χειρότεροι (π.χ. Καρσελά) δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα. Παίκτες που χρειάζονται ανάσες για να μην καούν (π.χ. Οφόε, Ζιλέ)… ξεζουμίζονται, παίζοντας ακόμη και σε άλλες θέσεις από τη φυσιολογική τους.

Παίκτες που απέδειξαν το καλοκαίρι ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμους κρίκους κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν (π.χ. Σιώπης), δόθηκαν δανεικοί και στη θέση τους προτιμήθηκαν ξένοι αμφιβόλου αξίας (π.χ. Ζντιέλαρ).

Παίκτες που θα μπορούσαν καλύψουν τρύπες που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ από τραυματισμούς και απουσίες (Σισέ, Νικολάου, Μίλιτς) δεν φαίνεται καν να υπάρχουν ως… σκέψη στην άκρη του μυαλού του προπονητή τους. Ψάχνει στόπερ να καλύψει τα κενά Βούκοβιτς και Μποτία ο Ολυμπιακός κι αντί να καταφύγει στις άλλες επιλογές που διαθέτει στο ρόστερ του… μονιμοποιεί και βαφτίζει στόπερ τον Ρομαό, κάνοντας άνω – κάτω και τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ψάχνει ακραία μπακ για το παιχνίδι με τον Αστέρα και αντί να χρησιμοποιήσει ένα καθαρό ακραίο μπακ όπως ο Μίλιτς… ανακαλύπτει τον ακραίο αμυντικό Ζιλέ.

Για να μην προσθέσουμε και την ξαφνική… ελληνική αφαίμαξη του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ένα καλό είχε η περσινή χρονιά για τους πρωταθλητές, περίπατο πήγε κι αυτό. Δανεικός ο Μανθάτης, εξαφανισμένοι Ανδρούτσος, Νικολάου, καμιά ουσιαστική προώθηση στην πρώτη ομάδα από το εξαιρετικό ρόστερ της Κ20. Κι όλα αυτά μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες!

Με αυτές τις κινήσεις (εκ διαμέτρου αντίθετες από τη συνταγή που ο ίδιος ακολούθησε κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Champions League, αλλά και της ενδεκάδας που παρέταξε στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Λάρισα) ο Χάσι μοιραία δεν έχασε μόνο την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, αλλά και την εμπιστοσύνη των αποδυτηρίων του.

Και στην ιστορία του Ολυμπιακού ουδέποτε έχει επιβιώσει προπονητής που δεν έχει μαζί του τον κόσμο και τα αποδυτήρια…

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα