Ο Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με τον Αναστασιάδη


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Δυστυχως, μολις εχουμε ενημερωθει απο #UN οτι λογω αρνησης συμμετοχης ΤΚου Ηγετη, αυριανη προγραμματισμενη συναντηση δεν θα πραγματοποιηθει

— NikosChristodoulides
(@Christodulides) February 22, 2017

Μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε λυπηρή την εξέλιξη καλώντας παράλληλα τον κατοχικό ηγέτη να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για συνέχιση του διαλόγου «εντός και εκτός Κύπρου».

Ακόμη ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η απόφαση της Βουλής (για το ενωτικό δημοψήφισμα) δεν αποτελεί τον πραγματικό λόγο διακοπής των συνομιλιών καθώς η Τουρκία δεν θέλει να λογοδοτήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων όπου και δεν βρίσκει στήριξη.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε σαφές μήνυμα στην άλλη πλευρά λέγοντας ότι «η υπομονή έχει όρια», διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος θα έδινε το «παρών» στην προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα