Ντομπρόφσκις: Πολιτική θέληση για να κλείσει η αξιολόγηση


Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να δείξουν πολιτική θέληση για να κλείσει η αξιολόγηση και να μην τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος που επετεύχθη, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

Είναι κρίσιμο όλοι οι εμπλεκόμενοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Δεν είναι ώρα να υπονομευτεί η προσπάθεια που έγινε, τόνισε, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές υιοθέτησαν συνολικά 200 μέτρα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.

Η Ελλάδα είναι σε

ένα σταυροδρόμι. Εγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και δημοσιονομική προσπάθεια, υποστήριξε και στάθηκε στη δημιουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής για τα έσοδα αλλά και στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη επέστρεψε το 2016 και υπήρξε υπεραπόδοση έναντι των προβλέψεων. Στάθηκε στις προβλέψεις της Κομισιόν που δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη και επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το 2017 (1,75% του ΑΕΠ) αλλά και στη μείωσης ανεργίας, που ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες.

Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Το Staff Level Agreement είναι εντός παιδιάς αλλά δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό γιατί η εφαρμογή ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» των ελληνικών προγραμμάτων.

Η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι σημαντική τόνισε και στάθηκε στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων και της ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα