Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύει στους ξένους να αγοράσουν σπίτια


Σύμφωνα με το CNBC, η Νέα Ζηλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε ξένους, δηλαδή μη κατοίκους της χώρας, να μπορούν να αγοράσουν κάποιο από τα σπίτια που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

Όπως είπε η εκλεγμένη πρωθυπουργός της χώρας, Jacinda Ardern, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τους ξένους αγοραστές εκτός της αγοράς κατοικίας.

Η Arden θα αναλάβει

τα ηνία της χώρας σε συνεργασία με άλλα δύο κόμματα και όπως είπε, ο κυβερνητικός συνασπισμός τηρεί κοινή γραμμή ως προς τη συγκεκριμένη πολιτική. Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα αναχαίτισης της μετανάστευσης.

Η αγορά κατοικιών στη χώρα βιώνει μια κρίση, καθώς ο συνδυασμός των χαμηλών επιτοκίων, η περιορισμένη διαθεσιμότητα και τα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης έχουν ωθήσει τις τιμές υψηλότερα.

Ενδεικτικά, η μέση τιμή για την αγορά κατοικίας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, ανέρχεται στα 582.000 δολάρια.

Οι Αμερικανοί επενδυτές εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κατοικίες της Νέας Ζηλανδίας, ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις τιμές, ενώ προσφάτως η αγορά κατοικιών στη χώρα έχει προσελκύσει ρεύμα αγοραστών από την Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα