Νέα προστριβή ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά των αλλοδαπών

15:13 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Εσωκομματική γκρίνια στους ΑΝΕΛ επέφερε η απόφαση του βουλευτή του κόμματος να καταψηφίσει το άρθρο του νομοσχεδίου για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά αλλοδαπών να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, φοιτώντας σε σχολεία που ακολουθούν ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ο, εισηγητής του κόμματος, Κατσίκης είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι καταψηφίζει το άρθρο, όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,

όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία το υπερψηφίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και χρειάσθηκε να το υπερψηφίσει το Ποτάμι (καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκαν).

Στην Ολομέλεια ο Κ. Κατσίκης είπε «μένουμε πιστοί στη στάση μας για τον Κώδικα Ιθαγένειας». Όμως, όπως ανακοίνωσε ο Τ. Κουράκης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν, επομένως «πρόκειται για προσωπική άποψη του κ. Κατσίκη».

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς υπενθύμισε ότι μόνο το κόμμα του ψήφισε την διάταξη. «Δεν παζαρέψαμε, δεν βάλαμε την μικροπολιτική πάνω τις αρχές μας» είπε ο Γ. Μαυρωτάς αφήνοντας αιχμές για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αργότερα η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως κάλεσε τον προεδρεύοντα να αποσαφηνίσει τι γίνεται «για να δούμε πως λειτουργεί η κυβέρνηση». «Αν τυχόν έκανα λάθος να ζητήσω συγγνώμη. Θέλησα στο μεσοδιάστημα επειδή είχα αυτή την έγκυρη πληροφόρηση να ξεκαθαρίσω το τοπίο», απάντησε ο Τ. Κουράκης, σημειώνοντας ότι την θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα αποσαφηνίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα