Παρακλάδι του ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εϊλάτ

15:04 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Οργάνωση προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη ρίψη ρουκετών χθες Τετάρτη το βράδυ από το Σινά της Αιγύπτου εναντίον της παραθαλάσσιας πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.

Η οργάνωση Επαρχία του Σινά, που θεωρείται παρακλάδι του ΙΚ στην Αίγυπτο, με ανακοίνωσή της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι έριξε «αρκετές ρουκέτες

Γκραντ εναντίον των σιωνιστών κατακτητών» στην Εϊλάτ.

Από την επίθεση αυτή δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Μία από τις ρουκέτες έπεσε έξω από την πόλη, ενώ τρεις άλλες «καταστράφηκαν εν πτήσει από συστοιχίες του Σιδηρού Θόλου», του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, σημείωσε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Σινά είναι θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών από τη μία πλευρά και μελών της Επαρχίας του Σινά από την άλλη. Παλαιότερα η οργάνωση αυτή αποκαλούταν Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντες.

Η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντες δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 και έχει ως στόχο να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και να εμποδίζει τη συνεργασία του με την Αίγυπτο.

Όμως η οργάνωση έχει στραφεί και εναντίον της κυβέρνησης του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από το περιβάλλον των ισλαμιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα