Επανέρχεται με... προειδοποίηση ο Κυριάκος μετά το Eurogroup


Στάση αναμονής, μέχρι την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup κρατά η ΝΔ, αναμένοντας το κοινό ανακοινωθέν που θα εκδοθεί αμέσως μετά την συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναμένουν καμία ουσιαστική εξέλιξη και δεν αποκλείεται αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί και επίσημα η στασιμότητα γύρω από το θέμα της αξιολόγησης, να προβεί σε δήλωση - προειδοποίηση προς τον κ. Τσίπρα , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης .

Ο πρόεδρος της ΝΔ

αναμένεται να περιγράψει με συγκεκριμένα στοιχεία την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, να επιρρίψει το σύνολο των ευθυνών στον πρωθυπουργό και να ζητήσει την άμεση διενέργεια εκλογών. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν πως λόγω των παλινωδιών της κυβέρνησης και της αναποφασιστικότητας του κ. Τσίπρα, το ενδεχόμενο του Grexit έχει επιστρέψει, η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάκαμψης. Με βάση αυτή την εικόνα, για τον κ. Μητσοτάκη είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας η διενέργεια εκλογών άμεσα, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και για να μπει η Ελλάδα στην "καρδιά" του εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν στο σημερινό Eurogroup αποφασιστεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα (κάτι που υπάρχει ως σενάριο στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεχθεί τα αιτήματα των δανειστών ), αυτό -για τη ΝΔ- δεν σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα. "Απλά η συζήτηση θα μεταφερθεί στο Χίλτον", σημειώνει στέλεχος του κόμματος που κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σε κάθε περίπτωση, για τη ΝΔ ο χρόνος έχει ήδη χαθεί και θα πρέπει να υπάρξει πλέον ένα θαύμα για κλείσει η αξιολόγηση πριν από τις ολλανδικές εκλογές του Μαρτίου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλιμακώσει την κριτική του στην κυβέρνηση, εκτιμώντας πως ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος και πως τώρα η χώρα -ανεξαρτήτως πλέον της δεύτερης αξιολόγησης- είναι μπροστά σε ένα 4ο μνημόνιο που επίσης φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ .

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες τις περιοδείες του στην επικράτεια. Την Τρίτη θα μεταβεί στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι τροποποίησε το πρόγραμμα του λόγω της παρουσίας του στην κηδεία του Βαγγέλη Μπασιάκου, που έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα