Ανοίγει ο διάλογος για αύξηση των τηλεοπτικών αδειών


Ανοίγει ο διάλογος για την αύξηση των τηλεοπτικών αδειών, ύστερα από βήματα συναίνεσης, τα οποία σημειώθηκαν την Πέμπτη στο παρά πέντε της Διάσκεψης των προέδρων τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως έγραφε νωρίτερα το pagenews.gr, η ΝΔ διεμήνυσε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των "ζυμώσεων" τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στα επιτελεία των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η δήλωση Παππά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πως "κλειδί" για περαιτέρω υποχώρηση

της ΝΔ θα αποτελέσει η στάση του Νίκου Βούτση όσον αφορά στον μαγικό αριθμό 4.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη ο κ. Παππάς είχε πει ότι "ο αριθμός των τηλεοπτικών αριθμών που θα υπάρξουν, θα είναι αποτέλεσμα συνεννόησης και διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων".

Πράγματι, με την έναρξη της Διάσκεψης ο κ. Δένδιας ζήτησε τη ρητή δέσμευση του προέδρου της Βουλής για αύξηση των τηλεοπτικών αδειών, έτσι ώστε η ΝΔ να προχωρήσει σε συναίνεση για συγκρότηση του ΕΣΡ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πάντως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προβλέπει περισσότερο στη δέσμευση Βούτση και όχι σε όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

"Δεχόμαστε το δικό σας λόγο ως ισχυρότερο από το νόμο", είπε. Απαντώντας, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο αριθμός των αδειών ήταν πρόταση της πλειοψηφίας και όχι προσωπική του κ.Παππά. "Για τον διευρυμένο αριθμό των αδειών θα υπάρξει διάλογος", τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. "Ζητάτε κ.Δένδια να ξεφύγουμε από τον περιοριστικό αριθμό, αυτό είναι θεμιτό", συμπλήρωσε.

"Ελπίζουμε να μην είναι εικονικό αυτό κ. Βούτση και να μην πάμε από το 4 στο 5", απάντησε ο κ .Δένδιας από την πλευρά του και σημείωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Ο κ.Δένδιας πρότεινε και ενδεχόμενη αναβολή για λόγους συνενόησης.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τη στελέχωση του συμβουλίου, ο κ. Βούτσης πρότεινε τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο, πρώην επικεφαλής του Αρείου Πάγου για πρόεδρο του ΕΣΡ, προσχωρώντας απόλυτα στην πρόταση της ΝΔ. Για τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Βούτσης εισηγήθηκε την επιλογή του Ροδόλφου Μορώνη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του pagenews.gr βασικό ρόλο στο κλίμα συναίνεσης, το οποίο δημιουργήθηκε μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, έπαιξε το ηχηρό μήνυμα του κ. Βούτση προς πάσα κατεύθυνση πως η έκτη Διάσκεψη θα είναι η τελευταία, αλλιώς θα προχωρήσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα