Μύκονος: Ο "χρυσός" Σκορπιός των 18 εκατ. ευρώ (pics)


Θα ήταν τιμή μας να έχουμε μαζί μας τον σερ Χόπκινς μόνο που, όπως θα γνωρίζετε, γίνεται χαμός αυτές τις ημέρες. Βεβαίως θα μπορούσα να διασφαλίσω την κράτηση με ένα φιλοδώρημα της τάξεως των 1.000 ευρώ», απαντά κυνικά και απερίφραστα ο μετρ, αφήνοντας εμβρόντητη τη διευθύντρια, που αναρωτιέται αν τα λόγια που μόλις ήχησαν στα αυτιά της ήταν αληθινά.

Ολοι ήξεραν ότι το γεμάτο ηρεμία καταφύγιο χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα στην παραλία της Παράγκας, η αισθητική του οποίου παραπέμπει στο ξενοδοχείο «Armani» στο Μπαλί, ήταν το the next big thing στη διασκέδαση του νησιού, όχι όμως και ότι οι υπάλληλοί του θα έφταναν στο σημείο να διαπραγματεύονται την είσοδο σε ολόκληρο Αντονι Χόπκινς που όλοι θα ήθελαν να είχαν για πελάτη τους. Παρ’ όλα αυτά, η έμπειρη μάνατζερ κατάφερε να μη χάσει την ψυχραιμία της. Βγάζει λοιπόν από το πορτοφόλι της 1.000 ευρώ και τα ακουμπάει στην ανοιχτή παλάμη του μετρ.

«Το μόνο που θέλω από σας είναι να διασφαλίσετε ότι ο σερ Χόπκινς και η παρέα του, που αποτελείται από πάμπλουτους Ρώσους, θα έχουν το καλύτερο τραπέζι», είναι τα τελευταία της λόγια προτού αποχωρήσει από τον «Σκορπιό» με προορισμό τη βίλα όπου διέμεναν ο διάσημος ηθοποιός και η παρέα του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα, τη στιγμή που οι θαμώνες του «Σκορπιού» αφήνονταν στο χάδι του ήλιου και την αγκαλιά της house μουσικής, ο Αντονι Χόπκινς και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του συνοδευόμενα από τη διευθύντρια περνούσαν την πόρτα του μαγαζιού για να καθίσουν στο τραπέζι τους.
Μάταια όμως.

Εκείνη τη στιγμή επικρατούσε πανικός. Οχι τραπέζι, ούτε σκαμπό δεν υπήρχε ελεύθερο. Η μάνατζερ σε έξαλλη κατάσταση απευθύνεται στον μετρ, ο οποίος προσπαθεί να την καθησυχάσει. Εκείνος με τη σειρά του πλησιάζει τον ηλικιωμένο ηθοποιό και τον χτυπάει φιλικά στον ώμο (!) λέγοντάς του να μην ανησυχεί γιατί το πολύ σε 20 λεπτά θα του έχει βρει τραπέζι. Τότε ο Αντονι Χόπκινς μεταμορφώνεται στον κινηματογραφικό ήρωα που όλοι αγαπήσαμε, στον κανίβαλο ψυχίατρο Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο οποίος απαντά στον μετρ με ένα εμφατικό «fuck you» και στη συνέχεια εγκαταλείπει έξαλλος το μαγαζί.

Στον αστερισμό του «Σκορπιού» οι αιθέριες υπάρξεις απογειώνονται υπό τους ήχους της ambient μουσικής και του κλαρίνου



Οι τζίροι των 18 εκατ. ευρώ

Το ατυχές περιστατικό με τον διάσημο ηθοποιό θεωρήθηκε μεμονωμένο, αποδόθηκε στους ερασιτεχνισμούς του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε τη φετινή σεζόν και σίγουρα δεν ήταν αρκετό για να πλήξει τη φήμη του «Σκορπιού», που κατά καιρούς φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές της κοσμικής ζωής του τόπου, αλλά και αρκετά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και από τον διεθνή Τύπο.

Οσο για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, αυτά προκαλούν ίλιγγο. Τα απογεύματα της Κυριακής υπό τους ήχους της house μουσικής και από τις 6 το απόγευμα έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, οι ταμειακές μηχανές χτυπάνε τρελά νούμερα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, το Ζ της κεντρικής ταμειακής έγραψε 670.000 ευρώ και αν δεν είχαν κολλήσει τα POS ώστε οι μπάρμαν να ουρλιάζουν στους πελάτες ότι δέχονται «only cash», ο συνολικός τζίρος θα είχε αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον φετινό Μάιο ο «Σκορπιός» είχε ξεπεράσει σε εισπράξεις τον περσινό Ιούνιο, ενώ πέρυσι ο συνολικός τζίρος έφτασε τα 13-14 εκατ ευρώ.
Φέτος μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσει τα 18, ίσως και τα 20 εκατ. ευρώ. Το εστιατόριο κάνει 1.300-1.400 κουβέρ τα Σαββατοκύριακα και 700-900 τις καθημερινές. Ενα μπέργκερ κοστίζει 22 ευρώ, όμως υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές, όπως το φιλέτο σατομπριάν με τιμή καταλόγου 250 ευρώ.

Στον πριβέ χώρο του «Σκορπιού» υπάρχουν τραπέζια με ελάχιστη κατανάλωση 10. 000 ευρώ, ποσό το οποίο χρεώνεται στην πιστωτική κάρτα του πελάτη από τη στιγμή που εμφανίζεται στο μαγαζί. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12-14 ώρες καθημερινά, σχεδόν δίχως ρεπό, όμως παίρνουν περισσότερα χρήματα και από διευθυντή τράπεζας.

Βοηθός των 3.200 ευρώ

Ενδεικτικά, ένας «runner» (βοηθός σερβιτόρου), δηλαδή αυτός που μεταφέρει τα πιάτα ή τα ποτά από το πάσο της κουζίνας στο τραπέζι του πελάτη, μπορεί να βγάλει άνετα 800 ευρώ την εβδομάδα, ήτοι 3.200 ευρώ τον μήνα, και θεωρείται για τα δεδομένα της επιχείρησης ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλος. Πέρυσι, το προσωπικό του «Σκορπιού» μοιράστηκε 800.000 ευρώ πουρμπουάρ, πoσό που άφησαν οι πελάτες μέσω των πιστωτικών τους καρτών. Φέτος, το αντίστοιχο ποσό προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Στο ξεκίνημα της λειτουργίας του, πριν από δύο χρόνια, οι υπάλληλοι της επιχείρησης φιλοξενούνταν σε κοντέινερ, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ». Το αποτέλεσμα ήταν να ξηλωθούν τα κοντέινερ και να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να παράσχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο προσωπικό τους. Αν και πέρυσι φιλοξενούνταν σε σπίτια-κοινόβια ανά 8-9 άτομα, φέτος η κατάσταση βελτιώθηκε και σε κάθε διαμέρισμα κοιμούνται 3-4 άτομα. Η διεύθυνση του καταστήματος κρατάει από τον μισθό των υπαλλήλων της 200-300 ευρώ για τη στέγη, ενώ προσφέρει δωρεάν σίτιση από εταιρείες κέτερινγκ με τις οποίες συνεργάζεται.

O φερόμενος και ως ο βασικός μέτοχος του «Σκορπιού» Κλάους Σέντλινγκερ και ιδιοκτήτης της Design Hotels (TM), που αντιπροσωπεύει μια αλυσίδα από περισσότερα από 300 ξενοδοχεία σε πάνω από 60 χώρες.

Στα αξιοσημείωτα του «Σκορπιού», η εμφάνιση του κλαρινίστα Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος μαζί με άλλους δύο μουσικούς και τη σύμπραξη DJ παίζει γνωστές μελωδίες, ελληνικές και ξένες, με ambient διάθεση που καθηλώνει το κοινό, καθώς πέφτει το ηλιοβασίλεμα. Εκείνη τη στιγμή ο «Fish», ένας μελαψός άνδρας με χιτώνα και φτερό στο κεφάλι, δίνει έναν μυσταγωγικό τόνο περιφερόμενος αρχικά μέσα στο πλήθος και κρατώντας ένα μπουκέτο με άνθη λεβάντας, τα οποία καίει κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού που λαμβάνει χώρα στο κέντρο του «Σκορπιού» μέσα σε ένα μεγάλο σιδερένιο σκεύος.

Ο «Fish», ο αρχηγός των μυσταγωγικών τελετών

Τα ναρκωτικά

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες η Μύκονος έχει μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών, κλιμάκια της οποίας πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές εφόδους στην προσπάθειά τους να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τις συμμορίες που διακινούν κοκαΐνη και άλλα σκληρά ναρκωτικά. Οπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» πριν από μερικές βδομάδες, τα μέλη αυτών των συμμοριών πληρώνουν ένα είδος προστασίας σε ομάδες σεκιούριτι που ελέγχουν τα μαγαζιά προκειμένου να έχουν πρόσβαση και ασυλία σε αυτά ώστε να πουλάνε ανενόχλητοι το εμπόρευμά τους. Συνήθως οι επιχειρηματίες δεν είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει στα μαγαζιά τους, τα οποία κινδυνεύουν με λουκέτο σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, έξω από τον «Σκορπιό» πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη επιχείρηση όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) που έφεραν πάνω τους ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για φιξάκια κοκαΐνης και χασίς, τα οποία προορίζονταν για τους πελάτες των beach bars που βρίσκονται στην περιοχή της Παράγκας, συμπεριλαμβανόμενου και του «Σκορπιού».

Το περιστατικό θορύβησε τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι προκειμένου να προστατέψουν την επιχείρησή τους ζήτησαν από τα μέλη του προσωπικού να υπογράψουν μια έγγραφη ανακοίνωση που καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στον χώρο του μαγαζιού είτε κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, είτε μετά το πέρας αυτού.

Το έγγραφο που υπέγραψαν οι υπάλληλοι του «Σκορπιού» με αφορμή την επιχείρηση
της Δίωξης Ναρκωτικών έξω από το beach bar την περασμένη Κυριακή



Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες

Δύο γερμανικής καταγωγής φίλοι και συνεργάτες, συνιδιοκτήτες γνωστού ξενοδοχείου στο νησί, αλλά και ένας πανίσχυρος Μεξικανός επιχειρηματίας είναι οι δημιουργοί του «Σκορπιού». Πρόκειται για τους Τόμας Χέιν, Μάριο Χέρτελ και Κλάους Σέντλινγκερ, ο ιδιοκτήτης της Design Hotels (TM) που αντιπροσωπεύει περισσότερα από 300 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο Σέντλινγκερ φέρεται ως ο βασικός μέτοχος του «Σκορπιού», επένδυση που του κόστισε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τόμας και Μάριο είναι αυτοί που ανέλαβαν να «τρέξουν» το μαγαζί, συμφωνώντας σε μικρότερα ποσοστά επί των συνολικών εισπράξεων της επιχείρησης.
Ομως αυτό το υψηλής αισθητικής concept δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην έμπνευση και τη διορατικότητα των Γερμανών επιχειρηματιών. Ενας δικός μας επιχειρηματίας, ο Γιάννης Μωράκης, ήταν ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στο συγκεκριμένο μέρος συνάπτοντας μάλιστα συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου, τους Μιχάλη και Δαμιανό Δακτυλίδη. Ο Ελληνας επιχειρηματίας οραματίστηκε να δημιουργήσει ένα εστιατόριο-κλαμπ που θα πρωταγωνιστούσε στη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Ωστόσο, το μαγαζί ετοιμάστηκε και λειτούργησε μόλις για μία μέρα και συγκεκριμένα για τις ανάγκες της γαμήλιας δεξίωσης του επιχειρηματία. Εξαιτίας σειράς πολεοδομικών παραβάσεων, δεν κατάφερε να πάρει την άδεια λειτουργίας.

Το 2013 με δικαστική απόφαση ο Γιάννης Μωράκης αποχωρεί από την Παράγκα έχοντας χάσει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Το 2015 η επιχείρηση περνάει στα χέρια των Γερμανών επενδυτών, ενώ οι κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν εντός του οικοπέδου είχαν νομιμοποιηθεί από το 2012 με τον ν. 4014/2011 περί αυθαιρέτων.

«Το όνειρο που είχες κάνει εσύ, το τελειώσαμε εμείς», είχαν πει οι Τόμας Χέιν και Μάριο Χέρτελ στον Γιάννη Μωράκη όταν έτυχε να συναντηθούν έπειτα από καιρό.
Η τελική διαμόρφωση του κτιρίου που παρέλαβαν οι Γερμανοί είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχο beach bar-restaurant «Gitano» που λειτουργεί στην πόλη Τουλούμ του Μεξικού, εκεί όπου τα ερείπια των Μάγια υψώνονται πάνω από τη θάλασσα, προσφέροντας εκπληκτική θέα σε όσους απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία.

Οι δύο Γερμανοί επιχειρηματίες που «τρέχουν» τον «Σκορπιό» δηλώνουν φιλέλληνες και λάτρεις της Μυκόνου.
Ηρθαν για πρώτη φορά στο νησί το 2004 ως παραθεριστές και σύντομα βρέθηκαν να διαχειρίζονται ένα από τα σημαντικότερα κλαμπ του, το διάσημο «Paradise». Η επιτυχία τούς άνοιξε τον δρόμο για περαιτέρω δραστηριότητες κι έτσι το 2010 ανέλαβαν το «San Giorgio Hotel Mykonos».

«Η Μύκονος είναι ένας κοσμοπολίτικος παράδεισος, όπου οι άνθρωποι κάνουν διακοπές συνειδητοποιώντας παράλληλα τι σημαίνει φυσική ομορφιά αλλά και ελευθερία», είχαν πει σε παλαιότερη συνέντευξή τους στο ΘΕΜΑ.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από 15 χρόνια στις παραλίες της Ιμπιζα όπου διασκέδαζαν. Ο Τόμας ασχολούνταν με το real estate στο Αουγκσμπουργκ, όπου είχε φτιάξει ένα κλασικό κλαμπ με DJ και χορεύτριες από το Αμστερνταμ, ενώ ο Βαυαρός Μάριο είχε ένα καφέ και ασχολούνταν επιτυχώς με εστιατόρια, κλαμπ και ξενοδοχεία. Οταν άρχισαν να κάνουν παρέα, θέλησαν να ανοίξουν επιχειρηματικά τα φτερά τους σε ολόκληρο τον κόσμο, και η Μύκονος ήταν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για τα ξενοδοχεία, τα πάρτυ και τα λαμπερά events που είχαν στο μυαλό τους.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
μυκονος, ευρω, σκορπιος, το θεμα, beach bar, armani, big, house, σετ, τραπεζες, runner, ήτοι, θεμα, design, hotels, εμφάνιση, fish, beach, συγκεκριμένο, αυθαιρετα, hotel, mykonos, σημαίνει, ιμπιζα, real, αουγκσμπουργκ, αμστερνταμ, protothema, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, ωραριο καταστηματων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, ήτοι, τι σημαινει, πασο, μπαλι, χωρες, αδεια, δωρεαν, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, ιμπιζα, ναρκωτικα, νησι, ξενοδοχεια, ομορφια, ονοματα, ονειρο, φυσικη, real, αγκαλια, αισθητικη, αμστερνταμ, ανθη, αουγκσμπουργκ, αυτια, αφορμη, βιλα, γεγονος, γινεται, διευθυνση, εγγραφη, εγγραφο, εβδομαδα, εμπνευση, ενεργεια, εμφάνιση, επιτυχια, εστιατορια, ζωη, ζωης, ειδος, ηρεμια, μηχανες, θεα, κετερινγκ, λογια, λουκετο, μαγια, μεξικανος, μυαλο, ξεκινημα, ξενοδοχειο, περιβαλλον, πετρα, πιατα, ποτα, πορτα, παρτυ, πρωταγωνιστες, ρεπο, σεζον, σεκιουριτι, σετ, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτια, σιτιση, τζιρος, τιμη, τρελα, φτερα, φημη, φορα, χαδι, χοπκινς, ψυχραιμια, ωρες, αλυσιδα, ανηκει, beach, big, κουβερ, design, φιλοι, hotels, house, hotel, χωρα, ηλιοβασιλεμα, beach bar, κυριακη, ομαδες, protothema, σημαίνει, της παρεας, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα