Αποκλειστικά και μόνο για το Κυπριακό ο Κυριάκος στο Μαξίμου

08:30 9/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Η καχυποψία, η ένταση αλλά και η αρνητική "χημεία" που έχουν μεταξύ τους , οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης , αναμένεται να επιβεβαιωθούν και κατά τη σημερινή τετ α τετ συνάντηση που θα έχουν, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στις 10 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασισμένος να μην συζητήσει κανένα άλλο θέμα με τον κ. Τσίπρα, καθώς θεωρεί

πως τα δυο κόμματα τα χωρίζει άβυσσος σε επίπεδο θέσεων, αρχών και αξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός επιχειρήσει να θέσει το θέμα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα τον παραπέμψει στην βασική τοποθέτηση όλων των στελεχών της ΝΔ για την ανάγκη υιοθέτησης ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής.

Ως προς το Κυπριακό, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απολύτως σαφής και αυτή θα επαναλάβει σήμερα: την τελική απόφαση θα την λάβει κυρίαρχα ο κυπριακός λαός και η Αθήνα θα τον υποστηρίξει. Άλλωστε αυτή ήταν και η επιλογή που έκανε και ο κ. Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός, όταν στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τότε το σχέδιο Ανάν. Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας σκοπίμως "ανεβάζει" το Κυπριακό προκειμένου να αποπροσανατόλισει την κοινή γνώμη από τα ζητήματα της οικονομίας. Τα ίδια πρόσωπα σημείωναν πως η σύνοδος της Γενεύης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς και δεν απέκλειαν να μην υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα , καθώς η Άγκυρα έχει άλλη ατζέντα αυτή την ώρα.

Για τη ΝΔ όμως, κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής της τακτικής παραμένει η οικονομία. Η σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου αλλά και η πλήρης στασιμότητα που παρατηρείται στην πραγματική οικονομία, ενισχύουν τις ανησυχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μέλλον. Όλα αυτά δε, σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα για αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, πείθουν ολοένα και περισσότερο ότι ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και επιδιώκει να διαμορφώσει καλύτερους όρους για τον ίδιο και το κόμμα του, λειτουργώντας εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος ίσως και μέσα στην εβδομάδα να συναντηθεί κατά μόνας με τους κ.κ. Καραμανλή και Μητσοτάκη, θα διατηρήσει τη ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα και θα πυκνώσει τις επαφές του με παραγωγικούς φορείς και τις περιοδείες του στην περιφέρεια.

Μέσα στον Ιανουάριο θα συνεδριάσει επίσης η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και εκεί ο πρόεδρος του κόμματος θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του. Θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά παράλληλα θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να βρεθούν κοντά στους πολίτες, να καταγράψουν προβλήματα και να προετοιμάσουν τις λύσεις που θα ενταχθούν στο συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα