Μήνυμα Τσίπρα σε διαφωνούντες: Κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον Πρωθυπουργό


Με διαρροή προς τις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Ειδήσεις" το πρωθυπουργικό γραφείο διαμηνύει πως "Αν η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είναι μια συμφωνία που μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής. Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό».


Το μήνυμα είνα σαφές προς τυχόν "επίδοξους" αντάρτες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι

προφανές ότι το Μαξίμου, γνωρίζοντας τις υποχωρήσεις που θα αναγκαστεί να κάνει για να κλείσει η αξιολόγηση και η συμφωνία, θέλει προκαταβολικά να διαμηνύσει ότι διαφοροποιήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές. Επιπλέον επιδιώκει να "μπετονάρει" με ενέσεις ηθικού τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενόψει της ψήφισης επώδυνων μέτρων όπως προδιαγράφεται, γνωρίζοντας ότι οι πιέσεις που δέχονται από τη βάση είναι αφόρητες.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας προτάσσει - ασφαλώς όχι τυχαία - τον θεσμικό του ρόλο στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας, θέλοντας να διαμηνύσει ότι αμφισβήτηση της συμφωνίας θα εκληφθεί ως αμφισβήτηση του ίδιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών κάλεσε την κυβέρνηση να αντισταθεί στον "επιχειρούμενο κανιβαλισμό" της ΔΕΗ, τασσόμενος κατά της πώλησης του 40% των μονάδων της, όπως ζητούν οι δανειστές.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί σήμερα με τους βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας, του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διατυπώνουν ζωηρές ανησυχίες λόγω και τις πίεσης από τις τοπικές κοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα