Μήνυμα και από Σάλλα για το σήριαλ της αξιολόγησης

11:42 2/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Τα "καμπανάκια" κορυφαίων παραγόντων της αγοράς για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όσο ο χρόνος περνά και φτάνουμε στο "καυτό" καλοκαίρι τιτ 2017, χτυπούν δυνατά!

Παρέμβαση για την "παγωμένη" διαπραγμάτευση έκανε ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες της χώρας, ο Μιχάλης Σάλλας. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του για την πορεία των διαβουλεύσεων κυβέρνησης-δανειστών, ο ίδιος έστειλε το μήνυμά

του: "η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σύντομα, διότι οι καθυστερήσεις θα εμποδίσουν τις δαπάνες και την επενδυτική δραστηριότητα, που χρειάζεται η οικονομία".

Η δήλωση Σάλλα καταγράφεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Σε αυτό αναφέρεται ότι από την τελευταία "έκρηξη" το 2015, οι τράπεζες στην πιο προβληματική οικονομία της Ευρώπης αύξησαν τα κεφάλαιά τους, σταμάτησαν τις απώλειες και δημιούργησαν σχέδιο για τη μείωση των "βουνών" "κόκκινων" δανείων.

Μάλιστα, ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ακόμα ότι "δεν θα θα έχουμε την αίσθηση ότι βγήκαμε από την κρίση, μέχρις ότου τελειώσει η αξιολόγηση".

"Όσο περισσότερο αργεί να αρθεί το αδιέξοδο, τόσο πιο επιζήμιο θα είναι για τις τράπεζες", δηλώνει από την πλευρά του στο πρακτορείο ο αναλυτής της Eurasia Group, Federico Santi.

Keywords
Τυχαία Θέματα