Μικρότερες τομές και λιγότερος χρόνος ίασης για τις επεμβάσεις του ουροποιητικού


Με μικρότερες τομές και μικρότερο χρόνο μετεγχειρητικής νοσηλείας αντιμετωπίζονται πλέον οι παθήσεις του ουροποιητικού χάρη στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους που εφαρμόζονται στις μέρες μας στην ουρολογία. Η λαπαροσκοπική, η ρομποτική, η εξάχνωση και τα λέιζερ έχουν περιορίσει τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προστάτη, της λιθίασης του ουροποιητικού, της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη καθώς και στις εκλεκτικές βιοψίες. Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς. Πρέπει να γίνεται

προσεκτική επιλογή του ασθενούς για επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος. Η ηλικία, η επέκταση του όγκου και οι συγγενείς παθήσεις καθορίζουν το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο καθηγητής Ουρολογίας - Νευροουρολογίας στο ΑΠΘ, Ισαάκ - Ευάγγελος Ιωαννίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ιδιότητα του προέδρου του 5ου Ουρολογικού Συνεδρίου, με θέμα «Εξελίξεις στην Ουρολογία - Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην Ουρολογία: Ενδοουρολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική», οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν από 25-27 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace).

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών Ουροποιογεννητικού Συστήματος (Ι.Ε.Ε.ΟΥ.) σε συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο θα αναπτύξουν τα νεότερα δεδομένα στις ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην Ουρολογία.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν: η λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ουρολογία, η ρομποτική χειρουργική στην Ουρολογία, οι εξελίξεις στη διάγνωση και ενδοσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων του κατώτερου ουροποιητικού, η χειρουργική αποκατάσταση προπτώσεων πυελικού εδάφους και η ενδοσκοπική αντιμετώπιση της λιθίασης ουροποιητικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα