"Μέτωπο" με το ΔΝΤ θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση


Μετά από την συγκρότηση του ΕΣΡ, η κυβέρνηση θέλει να ανεβάσει πάλι στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, θέση για την οποία η Αθήνα έχει... βαρεθεί να μαζεύει τα συνεχόμενα nein του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως "το ΔΝΤ

και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν έναν καθαρό διάδρομο για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα και το πώς θα βγει από το πρόγραμμα το 2018".

"Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου είναι τι ελάφρυνση χρέους πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον" τόνισε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ανάλογο μήνυμα έστειλε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Το ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος "ξόρκισε" και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Παρασκευή.

"Κλειδί" η δεύτερη αξιολόγηση, λέει ο Ντομπρόβσκις

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το θέμα του χρέους είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.

"Είναι κάτι που είχαμε αναφέρει ήδη στο Eurogroup του Μαΐου -τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα- και με βάση αυτά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οι συζητήσεις για το χρέος θα είναι μέρος των συζητήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Βεβαίως, δεν είμαστε εμείς οι πιστωτές της Ελλάδας, είναι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ωστόσο η Κομισιόν θα παίξει το ρόλο της για να διευκολύνει αυτήν τη συμφωνία" σήμειωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα