Ο ιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ προσφέρει στέγη και χρήματα στον "άστεγο - ήρωα" του Μάντσεστερ


"Είμαστε άνθρωποι, έχουμε καρδιά, έχουμε το ένστικτο να βοηθάμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται και αυτό κάνουμε. Εννοείται ότι αυτό θα κάνουμε όταν βλέπουμε παιδιά σε αυτήν την κατάσταση, γεμάτα αίμα".

Αυτά είναι μερικά από όσα δήλωσε ο Στίβεν Τζόουνς, ένας από τους άστεγους ήρωες της τραγωδίας στο Μάντσεστερ. Ακόμα και νύχια από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών αναγκάστηκαν να βγάλουν με τα γυμνά τους χέρια προκειμένου να σώσουν τα θύματα του Manchester Arena.

«Αναγκάστηκα να τραβήξω νύχια από τα μπράτσα

παιδιών αλλά και από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που είχαν καρφωθεί στο δέρμα τους» λέει ο Τζόουνς σοκάροντας. Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή μία ετοιμοθάνατη γυναίκα ενώ τύλιξε με μία μπλούζα ένα αιμόφυρτο κοριτσάκι τη στιγμή που ο φίλος του, επίσης άστεγος Στίβεν Τζόουνς προσπαθούσε να σώσει άλλα παιδιά.

Οι περιγραφές του 33χρονου Κρις Πάρκερ και 35χρονου Στίβεν Τζόουνς σοκάρουν. Οι δύο άντρες είναι οι άστεγοι του Μάντσεστερ, που έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της τραγωδίας. Συγκίνησαν ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά αυτές ακριβώς οι περιγραφές έφεραν κάτι το διαφορετικό. Το ξεχωριστό.

Η εξομολόγησή του Στίβεν Τζόουνς μπροστά στην κάμερα δεν συγκίνησε μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τον συνιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο του BBC όταν παίχτηκε το βίντεο. Τι έκανε; Προσφέρθηκε να παραχωρήσει χρήματα και δωρεάν στέγη για έξι μήνες στον Τζόουνς, απευθύνοντας δημόσια έκκληση στους τηλεθεατές να τον εντοπίσουν.



Ο Ντέιβιντ Σάλιβαν

Την ίδια ώρα, άγνωστοι έστησαν μία σελίδα σε crowdfunding πλατφόρμα προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα για τον 35χρονο Βρετανό. Τελικώς, έπειτα από μία μεγάλη εκστρατεία στα social media ο Τζόουνς εντοπίστηκε, όπως ενημέρωσε ο γιος του Σάλιβαν μέσω Twitter.

«Βρήκαμε τον Στιβ! Απόδειξη της δύναμης των social media για το καλό. Ευχαριστούμε όσους ενεπλάκησαν, βοηθήσατε να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου» , έγραψε ο Dave Sulllivan Junior.

WE HAVE FOUND STEVE ! Shows the power for good social media has. Thank you to all those involved, you have helped change a mans life ❤️

— DAVE SULLIVAN JNR (@DaveSulley) 23 Μαΐου 2017


Ο Στιβ Τζόουνς

Η μητέρα του Κρις Πάρκερ δεν είχε ιδέα πως ήταν άστεγος

Δεν υπήρξε, ωστόσο, ενδιαφέρον μόνο για τον Στίβεν Τζόουνς. Και ο Κρις Πάρκερ προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά το σημαντικότερο; Η μητέρα του τον είδε στην τηλεόραση, είχε να επικοινωνήσει μαζί του καιρό και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια ώστε να έρθει σε επαφή με το γιο της, τονίζοντας πως θα πάει στο Μάντσεστερ για να τον βρει.

Αμέσως μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ, η μητέρα του Πάρκερ, Τζέσικα επικοινώνησε με το Μ.Ε.Ν, δηλώνοντας ότι είχε χάσει επαφή με το γιο της εδώ και μερικά χρόνια και δεν είχε ιδέα ότι ήταν άστεγος.

Όπως δήλωσε στο M.E.N: «Ο Κρις έρχεται σε σποραδική επικοινωνία μαζί μας, αλλά δεν είχα νέα του για αρκετό καιρό. Όταν είδα το ρεπορτάζ, αυτά που έκανε και πόσο γενναίος στάθηκε, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ήμουν τόσο περήφανη».



Ο Κρις Πάρκερ

Keywords
Τυχαία Θέματα