Βουλή: Φραστική... μάχη και σκληρό "ροκ" Μητσοτάκη για δραχμή και εκλογές

09:10 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Ενώπιος ενωπίω με τις ευθύνες που έχει για την διαμόρφωση (και πάλι) ενός εξαιρετικά αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα και την οικονομία της αναμένεται να θέσει σήμερα, Τετάρτη στη Βουλή τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο αρχηγός

της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα αναφερθεί εκτενώς στα τελευταία γεγονότα και θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα "να σταματήσει να κρύβεται" και να πει ευθέως στον ελληνικό λαό, τί προτίθεται να κάνει με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ θα χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα "σκληρή" γλώσσα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ενώ θα θυμίσει παλαιότερες δηλώσεις του περί "ανάπτυξης", "κλεισίματος της αξιολόγησης στην ώρα της" κ.λ.π., καταλήγοντας πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει είτε να κλείσει άμεσα όλες τι εκκρεμότητες είτε να φύγει και "να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την τύχη του". Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο χρόνο, επισημαίνοντας ότι "κυλά εις βάρος της χώρας" και θα απαιτήσει από τον πρωθυπουργό να δώσει την απάντησή του το συντομότερο δυνατό, σημειώνοντας πως επανήλθαν οι συζητήσεις περί Grexit, λόγω των καθυστερήσεων και των παλινωδιών της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Για τη ΝΔ το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής αποτελεί ένα ακόμη θέμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ένα ακόμη " πυροτέχνημα" και γι' αυτό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στο... "γαϊτανάκι" των κατηγοριών περί διαπλοκής, αδιαφάνειας κ.λ.π. "Την ώρα που ο εφιάλτης του ´15 επιστρέφει, είναι τουλάχιστον αφελές, η εθνική αντιπροσωπεία να συζητά για άλλα θέματα", ανέφερε στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος.

Στην ηγετική ομάδα της Πειραιώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θεωρούν πως ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, τα οποία του έχουν τεθεί, ενώ ο κίνδυνος να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα και η 20ή Φεβρουαρίου, είναι ορατός. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνεχίζουν τα ίδια πρόσωπα, λύση δεν θα υπάρξει άμεσα-με δεδομένη την έναρξη του εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη (αναμετρήσεις σε Ολλανδία , Γαλλία, Γερμανία)-συνεπώς, ο εφιάλτης της χρεοκοπίας, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές από τον ερχόμενο Ιούνιο, θα επιστρέψει .

Γι αυτούς τους λόγους ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σήμερα από το βήμα της Βουλής, την ύστατη - δραματική προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό "να κλείσει τον κύκλο της αβεβαιότητας και να αφήσει την χώρα να αναπνεύσει, μέσα από την προκήρυξη εκλογών".

Keywords
Τυχαία Θέματα