Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ εξεταστική επιτροπή για Καμμένο και Noor1

21:25 4/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την μετωπική σύγκρουση που είχε με τον πρωθυπουργό στη Βουλή για την υπόθεση του Noor 1, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη ΝΔ «ώστε να διερευνηθούν» - όπως είπε - όλες

οι πτυχές της υπόθεσης που αφορούν τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και συνολικότερα την υπόθεση του Noor 1.

«Όλα στο φως» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας με νόημα «φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν και στην κυβέρνηση, αφού - όπως λένε - θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια. Αν καταψηφίσουν είναι εκτεθειμένοι»

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Μαρινάκη. «Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς συναντιόντουσαν μαζί του», τόνισε.

«Όποιος είναι ένοχος στη φυλακή» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι αδιανόητο για μια Δημοκρατία υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη» είπε ο κ.Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Μα είναι δυνατόν; Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες ο κ. Καμμένος; Είναι δουλειά του να συνομιλεί με φυλακισμένους;».

Για τη διαπραγμάτευση

«Τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα και δέχτηκε μέτρα 5,2 δισ.» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύοντας την αμφίσημη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία με την οποία αντιμετώπισε τη νέα φοροκαταιγίδα, αφού τη μια ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα συμφωνήσει σε προνομοθέτηση μέτρων και την άλλη πανηγύριζε όταν οι βουλευτές του ψήφιζαν τα νέα μέτρα με το επιχείρημα ότι ανοίγει ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης.

Ωστόσο, «ένας λόγος που διαμορφώνεται κάπως πιο θετικό κλίμα είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση που θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις και θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές όχι γιατί μας τις επιβάλλει η κυβέρνηση αλλά γιατί απαιτούνται» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, που δεν χάνουν ευκαιρία να λένε ότι δεν πιστεύουν τα μέτρα που ψηφίζουν προσθέτοντας ότι διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθούν. «Δεν είναι κανείς που θεωρεί ότι η κυβέρνηση πιστεύει σε αυτές τις αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% που η κυβέρνηση συμφώνησε να επιτυγχάνει μέχρι το 2022, ποσοστό που ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να διαμορφωθεί στο 2% μέχρι και το έτος 2060 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήτα ξεκάθαρος. «Είναι μια δέσμευση υπερβολική και μια δέσμευση που δεν επιτρέπει να μειώσουμε φόρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους θα περικόψουμε δαπάνες» δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τους συμβασιούχους


Εις ό,τι αφορά το θέμα των συμβασιούχων σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα δεχθεί τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος. «Με τη σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν στοιχειοθετείται δυνατότητα μονιμοποίησης» όπως είπε.

Για τα Εξάρχεια

«Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν χωρά καμία έκπτωση. ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση των Εξαρχείων.

Απάντηση Μαξίμου

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την αποψινή συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., στο Star και συνεχίζει.

«Παρόλα αυτά, σήμερα χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση. "Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε" που θα έλεγε και ο Πιραντέλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα