Κύπρος: Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης Focus


Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης Focus, στην οποία είναι κατηγορούμενος ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου και οι Μιχάλης Ζολώτας και Μάικλ Φόλε από την Ελλάδα.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω μη εμφάνισης των τελευταίων στο δικαστήριο.

Ο κ. Ζολώτας και ο κ. Φόλε κατηγορούνται ότι έδωσαν στον κ. Χριστοδούλου ένα

εκατομμύριο ευρώ για να μην ασχοληθεί με τις διαδικασίες απόκτησης μετοχών της τέως Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Η απουσία τους οδήγησε σε αναβολή της παραπομπής της υπόθεσης για δίκη στο Κακουργιοδικείο για την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν θα ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κυριάκου Μάγειρα, επίσης κατηγορουμένων στην υπόθεση, εν αναμονή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου του Παρισιού στο αίτημά του για αναθεώρηση της δικαστικής απόφασης, με την οποία γίνεται σύσταση στην Κύπρο να μη λάβει μέτρα που θα εμπόδιζαν την ελευθερία διακίνησής τους και πρόσβασης σε δικηγόρο για σκοπούς της διαιτησίας.

Για τους Μιχάλη Ζολώτα και Μάικλ Φόλε, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι μετά τη σύλληψή τους από τις ελληνικές και ρουμανικές Αρχές, αντιστοίχως, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες έκδοσής τους στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η απόφαση για την έκδοσή τους ή όχι θα ληφθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγος της, Ανδρέας Κιζουρίδης, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα