Κίνα και γιεν "έριξαν" τις ασιατικές αγορές


Με αρνητική εικόνα ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου επηρέασε προς τα κάτω τους δείκτες στο Τόκιο, ρίχνοντας συνολικά τις αγορές της περιοχής.

Ακόμα, οι συνεχόμενες αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλτ Τραμπ κατά της Κίνας έχουν φέρει ανησυχίες για τις σχέσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνο, κάτι που έκανε εμφανή παρουσία στις κινεζικές αγορές.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Nikkei έχασε 0,05% και ο Kospi στη Ν. Κορέα

υποχωρεί 0,17%.

Στην Αυστραλία ο ASX ανεβαίνει 0,53%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,75% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite γράφει απώλειες 0,14%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας,η Ιαπωνία παρουσίασε εμπορικό πλεόνασμα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, το Νοέμβριο, με την οικονομική αξία τόσο των εξαγωγών, όσο και των εισαγωγών να μειώνεται σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας καταγράφηκε στα 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το υπουργείο των Οικονομικών.

Η οικονομική αξία των εξαγωγών του Νοεμβρίου μειώθηκε κατά 0,4% στα 5,96 τρισεκατομμύρια γιεν, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία της, για 14ο συνεχόμενο μήνα. Οι εισαγωγές κατέγραψαν ετήσια μείωση 8,8% στα 5,80 τρισεκατομμύρια γιεν, συνεχίζοντας την πτωτική πορείας τους, για 23ο συνεχόμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα