"Άγρια" πολιτική πόλωση και στο βάθος εκλογές


Κλίμα "άγριας" πολιτικής πόλωσης διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση, την ώρα που η εκλολογία "φουντώνει" τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, που αναφέρονται στην ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, εκτιμώντας πως ο ελληνικός λαός θα προσφύγει ξανά στις κάλπες. Μάλιστα, "καμπανάκι" γα πολιτική αστάθεια στη χώρα έκρουσε τη Δευτέρα και η Moody's.

Το Μαξίμου κατηγορεί ευθέως την Πειραιώς ότι παίρνει αποφάσεις με βάση τις εντολές των δανειστών και ο πρόεδρος της ΝΔ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό

για ανηθικότητα. Το πρωί της Δευτέρας δε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς έριξε τα "βέλη" του κατά της ΝΔ και του αρχηγού της, υποστηρίζοντας έμμεσα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι "φερέφωνο" του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Απάντηση έσπευσε αμέσως να δώσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως "ο κ. Παππάς αφού ταλαιπώρησε τη χώρα και τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού κλάδου, με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του, οι οποίες ναυάγησαν, τώρα επιστρατεύεται ξανά από τον κ. Τσίπρα. Προφανώς, γιατί στην γκαιμπελική προπαγάνδα είναι ασυναγώνιστος".

Η κυβέρνηση επιμένει να "ξορκίζει" την εκλολογία, υποστηρίζοντας πως οι κάλπες θα ανοίξουν το 2019. "Γαλάζια στελέχη" όμως τονίζουν ότι η πόλωση αυτή αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε εκλογές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, που εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στα ραντεβού του σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, είχε λάβει ήδη τις αποφάσεις του και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Στη ΝΔ αναμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην επιθετική - κατά των δανειστών - ρητορική και θα επιχειρήσει να ταυτίσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση με το Δ.Ν.Τ και τον Σόιμπλε. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει σε αυτή την επίθεση, με την παρουσίαση του διαφορετικού μείγματος πολιτικής, που θέλει να ακολουθήσει, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται ήδη εισηγήσεις, να προετοιμάσει μία ειδική εκδήλωση στις αρχές του νέου έτους, στην οποία θα κωδικοποιήσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής αυτής, δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, την προσέλκυση επενδύσεων και την μείωση των φόρων. Στην Πειραιώς θεωρούν ότι με μία τέτοια κίνηση θα μπορέσουν να καταρρίψουν τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρόεδρός τους είναι έτοιμος να υπογράψει τα πάντα και ότι ταυτίζεται με το Βερολίνο και το Ταμείο.

Ωστόσο, στη ΝΔ εκτιμούν ότι η δημόσια συζήτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο σε αυτά που πρόκειται να γίνουν, αλλά και σε όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση. "Πρέπει να αναδείξουμε την αναξιοπιστία του και να θυμίσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την υπογραφή του 3ου μνημονίου, την περίοδο Βαρουφάκη και τα όσα δεινά προκλήθηκαν στην χώρα τα δυο τελευταία χρόνια", αναφέρουν "γαλάζια" στελέχη στο pagenews.gr.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί στην Πειραιώς, η στρατηγική της ΝΔ στην πορεία προς τις κάλπες θα είναι διπλή:

· διεκδίκηση της θετικής ψήφου των πολιτών μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ , που έχει τον τίτλο : "συμφωνία αλήθειας"

· συσπείρωση των δυνάμεων του κόμματος, μέσα απο την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για τα πεπραγμένα των δυο τελευταίων ετών

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι εάν υπάρξει η σωστή... δοσολογία στην προεκλογική ρητορική του κόμματος, τότε ακόμη και ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, κάτι που ο αρχηγός της ΝΔ θα διεκδικήσει με ένταση, έτσι ώστε να έχει την κοινοβουλευτική δύναμη, για να μπορέσει να υλοποιήσει την πολιτική του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα κινηθεί με ταχύτητα την επομένη των εκλογών, καθώς -όπως φαίνεται - και η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι σε εκκρεμότητα και οι συζητήσεις με το Δ.Ν.Τ θα συνεχίζονται. Ο πρόεδρος της ΝΔ φοβάται ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές, τόσο λιγότερος θα είναι ο χρόνος, που θα έχει στην διάθεση του για να επαναφέρει την οικονομία σε μια ισορροπία. "Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που επιμένουμε σε εκλογές εδώ και τώρα", ανέφερε στο pagenews.gr στενός του συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη , απαντώντας στην επίθεση του κ. Τσίπρα περί "γραφικότητας και εμμονής με τις κάλπες".

Keywords
Τυχαία Θέματα