"Καλοβλέπει" τον Τραμπ η Deutsche Bank


Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελέσει βελτίωση σε ένα "μέτριο status quo" και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank.

"Θα δούμε μια κίνηση από το δόγμα στον πραγματισμό" δήλωσε ο Ντέβιντ Φόλκερτς-Λαντάου σε δείπνο με δημοσιογράφους χθες, προβλέποντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2018 θα είναι υπερδιπλάσιος

του 1,5% που εκτιμάται για το 2016.

"Ενώ ο Τραμπ φέρνει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, αυτό είναι καλύτερο από τη σχεδόν βεβαιότητα της συνέχισης ενός μέτριου status quo", ανέφερε ο Φόλκερτς-Λαντάου σε παρουσίασή του για την εκδήλωση στον γυάλινο ουρανοξύστη της Deutsche Bank.

Ύστερα από μια καθοριστική προεκλογική εκστρατεία, ο νεοεκλεγείς Τραμπ σχημάτισε ένα υπουργικό συμβούλιο με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και τρεις απόστρατους στρατιωτικούς, στο οποίο ο Φόλκερτς-Λαντάου απέδωσε τον χαρακτηρισμό "κυβέρνηση των επιχειρηματιών".

"Θα δούμε μια πολύ πιο ευέλικτη προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων", πρόσθεσε.

Κάποιες τράπεζες ελπίζουν ότι ο Τραμπ θα έχει μια πιο φιλική προσέγγιση στον τραπεζικό κλάδο, που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο μετά την οικονομική κρίση...

Keywords
Τυχαία Θέματα