Μακελειό με 30 νεκρούς στο Αφγανιστάν


Τριάντα είναι οι νεκροί από τη διπλή επίθεση εναντίον ενός παραρτήματος του αφγανικού κοινοβουλίου στην Καμπούλ.

Βομβιστής-καμικάζι με τη χρήση ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους την ώρα της μεγάλης κίνησης, αμέσως μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τουλάχιστον "30 σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία τις ώρες που ακολούθησαν τη διπλή επίθεση.

"Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να γίνει

βαρύτερος καθώς ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", προέβλεψε ο ίδιος, ενώ πληρώματα ασθενοφόρων και οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας της αφγανικής πρωτεύουσας συνέχιζαν να δρουν στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Οι Ταλιμπάν έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση αυτή με ανάρτησή τους στο Twitter στην οποία ισχυρίστηκαν πως ο καμικάζι ανήκε στις τάξεις τους και στοχοθέτησε ένα μικρό λεωφορείο "που μετέφερε εργαζόμενους της NDS, σκοτώνοντας 30" και το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο "τους άνδρες της δύναμης ταχείας αντίδρασης" που προσέτρεξαν στον τόπο της επίθεσης.

Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, "η πρώτη έκρηξη έγινε μπροστά σε ένα μικρό λεωφορείο" το οποίο "περίμενε εργαζόμενους" και διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι που έφθασε στο σημείο πεζός.

Ένας από τους φρουρούς του κοινοβουλίου ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως "ο καμικάζι πλησίαζε πεζός τους εργαζόμενους που έφευγαν από τα γραφεία τους και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί μέσα στο πλήθος", σκοτώνοντας και τραυματίζοντας «πολλούς ανθρώπους".

Λίγο αργότερα "παρατήρησε ένα ύποπτο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στην άλλη πλευρά του δρόμου", απέναντι στο κτίριο της Βουλής: "τη στιγμή που φώναζα στους διερχόμενους να απομακρυνθούν, εξερράγη και (σ.σ. το ωστικό κύμα) με πέταξε προς τα πίσω".

Keywords
Τυχαία Θέματα