"Καλώς ήρθατε στην κόλαση": Οι διαδηλωτές περιμένουν τους G20 με άγριες διαθέσεις (vid)

13:11 6/7/2017 - Πηγή: Pagenews

"G20 – Welcome to hell" (Καλώς ήρθατε στην κόλαση) είναι το πανό με το οποίο ακροαριστεροί, αναρχικοί του black block, ακτιβιστές και αντικαπιταλιστές, θα υποδεχθούν στο Αμβούργο την σύνοδο της G20.

Η σύνοδος κορυφής των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες, αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Η γερμανική πόλη είναι "φρούριο" υπό τον φόβο επεισοδίων. Συνολικά 20 χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γερμανία.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια. «Αν τα χρειαστούμε, θα τα επιστρατεύσουμε», δήλωσε με πνεύμα ετοιμότητας ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων για το G20, Χάρμουτ Ντούντε.

H πορεία της αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης «Kαλώς ήρθατε στην κόλαση» θα ξεκινήσει από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα ποταμό ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για την παρουσία χιλιάδων μελών του "black block", των αναρχικών οργανώσεων.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο του Αμβούργου έχουν ήδη προνοήσει καλύπτοντας με προστατευτικές ξύλινες πλάκες τις βιτρίνες τους.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βία. Όσοι είναι βίαοι, περιγελούν τη δημοκρατία», σε σημερινή της συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών, στη σημερινή αντικαπιταλιστική διαδήλωση θα ξεχυθούν στους δρόμους οκτώ έως δέκα χιλιάδες διαδηλωτές από τη Γερμανία και το εξωτερικό με τον Αντρέας Μπόιτ, δικηγόρο που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, να προειδοποιεί: «Εάν δεχθούμε επίθεση τότε βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να αμυνθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα