Καλλιθέα - ΑΕΚ 2-3: Όλα τα ''φώτα'' στον Γιούση!


Καλλιθέα - ΑΕΚ 2-3: Νικηφόρα έκλεισε την παρουσία της στη φάση ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος η ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-2 της Καλλιθέας στο ''Γρηγόρης Λαμπράκης'', σε ένα ματς που είχε αρκετές φάσεις, πέντε γκολ και τον νεαρό Χρήστο Γιούση σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του και σημείωσε δύο τέρματα, ''κλέβοντας'' την παράσταση.

Ο Τζανετόπουλος

άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χιμένεθ (8'), ο Γιούσης στο 30ο λεπτό έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, για να ακολουθήσει το ''κρεσέντο'' της Καλλιθέας, η οποία ισοφάρισε με τους Παπαγγελή (32') και Ταλέντο στο 38' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, για να έρθει ο Γιούσης στο δεύτερο μέρος και να σκοράρει ξανά στο 77', διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Με την ΑΕΚ να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και την Καλλιθέα να παίζει για την ιστορία της, το εν λόγω παιχνίδι προσφερόταν για αρκετές στιγμές θεάματος, όπως έγινε.

Η ομάδα του Χιμένεθ ευτύχησε να προηγηθεί στο 8ο λεπτό με τον Τζανετόπουλο που πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, παίρνοντας την κεφαλιά μετά από το κόρνερ του Κλωναρίδη (8', 0-1). Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του ματς και έκανε δύο τα τέρματά της στο 30ο λεπτό με άψογη ατομική ενέργεια του Γιούση και τελείωμα στην κλειστή γωνία του Κορονάκη (30', 0-2), όμως η Καλλιθέα ''χτύπησε'' δις σε ένα δεκάλεπτο ισοφαρίζοντας το ματς. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 32', όταν ο Παπαγγελής πήρε το ''ριμπάουντ'' από την προσπάθεια του Μήλιου (δοκάρι) και προ κενής εστίας μείωσε (32', 1-2), ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ο Ταλέντο κέρδισε πέναλτι μετά από αντικανονική παρέμβαση του Τζανετόπουλου, παράβαση που εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (38', 2-2).

Στο δεύτερο μέρος, η κυριαρχία της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τον Μανόλο Χιμένεθ να αλλάζει σχήμα (4-2-3-1) αναζητώντας το τρίτο γκολ, στο οποίο έφτασε κοντά ο Γιακουμάκης, όταν από γύρισμα του Γιούση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κορονάκη με προβολή (67'), σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η ''Ένωση'' στο δεύτερο μέρος. Εν τέλει, ο νεαρός Γιούσης, ο οποίος ήταν αδιαμφισβήτητα ο ''MVP'' της βραδιάς, έδωσε τη λύση για την ομάδα του. Στο 78ο λεπτό η μπάλα έφτασε στα πόδια του μετά από κόντρες, εκείνος κοντρόλαρε και με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην Καλλιθέα (78', 2-3).

Keywords
Τυχαία Θέματα