Ικανοποιημένος ο Τραμπ για τις κυρώσεις του ΟΗΕ στην Β. Κορέα

09:19 7/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν χθες, μια μέρα μετά την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξει νέες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας για τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

"Μόλις ολοκλήρωσα μια τηλεφωνική συζήτηση με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Πολύ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος με την ψήφο 15-0 των Ηνωμένων Εθνών με κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter

ο Τραμπ.

Ρεξ Τίλερσον: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα, και πως η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες ''θα μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε έναν διάλογο αναφορικά με το μέλλον για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας''.

Keywords
Τυχαία Θέματα